Connect with us

Водещи новини

Кралицата Елизабет II обува само носени обувки

Публикувана

на

Миналата година излезе документалният филм „Да служиш на кралете – нещата отвътре“. В създаването му участваше бившият иконом на принцеса Даяна Пол Барел, който разказа за причудливите навици на принц Чарлз и за изискванията му към домашния персонал. Например, той иска запушалката на ваната винаги да се намира в едно и също положение – и това не е единствената му чудатост.

 

1. Идеални връзки за обувки

За слугите на принц Чарлз е ежедневна рутина да му гладят връзките на обувките. Той изисква връзките му да бъдат изглаждани с ютия всеки ден. Освен това, когато принцът отива да се измие в банята, иска на четката му за зъби вече да има сложена паста за зъби – с дължина точно един инч. Разбира се и ваната трябва да е напълнена с вода с определена температура.

 

2. Хигиената преди всичко

Принцът на Уелс се преоблича по пет пъти на ден. Когато идва време за преобличане, в стаята му трябва да го чака икономът, за да му подаде новите дрехи. Но това не е най-странното. Бившият иконом заявил, че принцът е толкова загрижен за личната си хигиена, че навсякъде си носи лична седалка за тоалетна чиния. По-късно обаче представители на кралското семейство опровергаха тази информация. Факт е обаче, че сестрата на приц Чарлз веднъж му е подарила за Коледа седалка за тоалетна чиния, направена от бяла кожа.

 

3. Лов на прилепи

Едно от най-трогателните забавления на кралица Елизабет е ловът на прилепи. Казват, че тя се занимава с това, когато пребивава в шотландския замък Балморал. Впрочем, прилепите тук се намират под охрана. Никой не ги убива, просто ги пъдят като гълъби. Дълъг прът, въже и един лакей – само това е нужно, за да се позабавлява добре кралицата в гъмжащия от прилепи замък.

 

4. Правилото на тортата

В кралското семейство етикетът засяга буквално всичко, включително и сватбените лакомства. Според правилата сватбените торти в кралското семейство непременно трябва да са плодови. Впрочем принц Хари и Меган Маркъл успяха да нарушат и тази традиция, като поръчаха за сватбата си лимонена торта с бъз и кремова глазура. Самата кралица пък всъщност най-много обича шоколадова торта.

 

6. Претегляне на Коледа

Това е много смешна традиция, която вероятно би допаднала на бабите ни. Оказва се, че в кралското семейство е прието хората да се претеглят на кантар преди и след коледната вечеря. Смята се, че тази традиция се е зародила по времето на крал Едуард VII в средата на по-миналия век.

 

Монархът много се притеснявал, че гостите му не се хранят добре и затова искал лично да се увери, че всеки се е почерпил добре на трапезата.

 

7. Обувки втора употреба

Това си е направо смешно, но кралицата никога не носи нови обувки. Да, в гардероба й има доста обувки, които от десетилетия се шият за нейно величество от една и съща фирма. Но преди Елизабет II да обуе нов чифт, трябва да го разноси някой от слугите. Недопустимо е на краката на кралицата да има мазоли, нали? Елизабет II все така прекарва доста време на крак, участва в най-различни мероприятия и светски сбирки – а наскоро навърши 93 години! Сигурно и без това не й е лесно, не й трябват и неудобни обувки.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

Advertisement