Connect with us

България

Край на драмата: Екстрадират Митьо Очите в петък

Публикувана

на

Турските съдебни власти са уважили искането на главния прокурор за екстрадиция на Димитър Желязков, като предаването му ще стана на 15-ти февруари.

„Уважено е искането на главния прокурор за екстрадирането на Димитър Желязков от Турция в България, съобщи пред „Фокус“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

,,Фактическото предаване ще бъде осъществено на 15 февруари в полицейски участък на летище „Ататюрк“ в Истанбул в съответствие с предложения от ГД „Орхана“ при Министерство на правосъдието на България план, който е одобрен и от турското министерство на правосъдието. В изпълнение на този план трима служители на ГД „Охрана“ ще приемат задържания Желязков и ще го конвоират до България с полет, пристигащ на летище София в същия ден“, добави Румяна Арнаудова.

Димитър Желязков беше под стража в Турция от август досега. На 2 август бяха задържани 19 души, за които имаше данни, че са свързани с организирана престъпна група на Димитър Желязков -Митьо Очите. Задържани под стража обаче останаха петима. От всички с обвинения в неизвестност беше само общинският съветник от Несебър Пейко Янков, който се издирваше с червена бюлетина.
Няколко дни след това и той беше задържан. Димитър Желязков беше под стража в Турция от август досега.
Самият той бе задържан в луксозен хотел в Истанбул заедно общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев. За 24 часа с тях бе задържан и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. По-късно срещу Бенчев бе повдигнато обвинение, че е укривал Митьо Очите в чужбина. В последствие беше освободен срещу гаранция от 50 хил. лв.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни