Connect with us

България

Край на домашния арест: Парична гаранция за Васил Божков в размер на 130 хил. лева

Публикувана

на

Васил Божков вече няма да е под домашен арест, наложиха му парична гаранция от 130 000 лв.
Софийски градски съд измени мярката му от „домашен арест“ на „парична гаранция“.  Според съда изминалия 8-месечен период, когато бизнесменът е бил с мярка „домашен арест“ трябва да се вземе предвид. „Желанието ми за промяна на мярката не е свързано с изборите, а с продължителността на мярката – 8-месеца домашен арест“, каза Божков пред журналисти. „Искам дебат с Пеевски и Борисов“, каза още бизнесменът.

Според съдебния състав до момента не е констатирано обвиняемият Божков да е нарушавал закона докато са траели процесуално-следствени действия. Съдебният състав уточни, че няма опасност Божков да се укрие. Бизнесменът е напускал адреса само с разрешение, „не се наблюдава злоупотреба“, уточни СГС. Според съда продължаване на мярката би било „неоправдана процесуална репресия“.

Делото за изменение на мярката на бизнесмена Васил Божков премина при голям медиен интерес. В залата присъстваха и поддръжници на Божков от неговото политическо движение „Център“. Прокурор беше Ангел Кънев, а защитата на Божков водеше Георги Гатев.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни