Connect with us

България

Кирил Петков: Продължаваме промяната се връща в пленарна зала в сряда

Публикувана

на

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков обяви, че депутатите от политическата сила в сряда се връщат обратно в пленарната зала. Тогава те ще предложат временна комисия за промените в Изборния кодекс.

Петков допълни, че комисията ще постави за цел провеждането на „нормална дискусия“ за изборните промени, които ГЕРБ, ДПС и БСП се опитват да прокарат. Предложенията са тя да заседава поне един месец и в състава и да влязат експерти и обществен съвет. По думите на Петков идеята е, българските граждани „да се убедят, че някой не иска да им открадне вота в тъмните часове на деня“.

„И тук ще бъде много ясно и важно как те (ГЕРБ, ДПС, БСП) ще реагират. Ако гласуват срещу тази комисия и да няма нормален обществен дебат по темата – това означава, че те бързат за избори. Те искат просто да ги откраднат и не ги интересува нищо друго“, заяви той.

Снощният протест ми даде надежда, че на хората им пука, коментира той пред Нова телевизия излезлите вчера пред парламента хиляди на демонстрация против връщането на хартиената бюлетина. ПП и ДБ за Изборния кодекс: Хартиената коалиция да го изтегли и ще влезем в зала.

„Много по-важна тема е бюджетът, минималната работна заплата, данъчните кредити за младите семейства, политиката за пенсиите“, добави бившият премиер. И обясни, че го боли, че БСП, ДПС и ГЕРБ от всичко това избрали да се занимават с Изборния кодекс.

„Те бързаха с него, направиха го през нощите. Защо трябва най-важните въпроси по него да се решават по нощите“, запита Петков.

Според него промените в Изборния кодекс са опит за кражба на демократичния вот на българите. Той смята, че по този начин отново ще има 160 000 невалидни бюлетини и  манипулации в протоколите. В София е задължително да имаме един кандидат за кмет с „Демократична България“, коментира още той. За мен демократичната общност трябва да се обедини, каза той, запитан дали това може да е Борис Бонев Петков отговори, че е рано да се обсъждат имена

„Бих се радвал този път София да има един кандидат за всички хора, които изповядват демократичните ценности и които са против кражбите, против жълтите павета, пейките по 10 хил. лв“, коментира Петков.

Kiril Petkov

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни