Обществото очаква справедливост и прокуратурата да си върши работата. И всички ние имаме големи въпросителни дали това се е случвало до този момент и дали главният прокурор е направил всичко, за да се стигне до това ниво на справедливост, което очакваме. Това заяви премиерът Кирил Петков, след като даде показания във Върховната касационна прокуратура във връзка с имената, които е споменал по време на среща с главния прокурор Иван Гешев в петък. Петков е бил разпитван от двама прокурори.

По думите му, до момента не е имало министър-председател, който да се е изказал по някое от имената в списъка, който предаде на прокурорите. В него преди дни Петков включи Таки, Делян Пеевски, Илко Желязков, Петър Петров, известен като Петьо Еврото, както и аферата „Барселонагейт“ и скандала с кюлчетата и пачките, снимани в чекмедже в спалнята на бившия премиер Бойко Борисов

„Това, което всички трябва да видим е, че никой няма над закона. Много държа на разделението на властите. Аз не мога да поставям срокове. Очаквам да си вършат работата и да се занимават с казуси от огромно обществено значение – свързани с корупция и т.н. Не мога да кажа кой е виновен и кой не, но мога да кажа, че всички се нуждаем от справедливост“, добави министър-председателят.

Петков посочи, че главният прокурор Иван Гешев не е в предоставения списък с 19 имена.

„Моята критика и тази на „Продължаваме промяната“ е, че не сме доволни от него като извършена крайна дейност като главен прокурор. Цялото общество би се радвало да получи оставка“, уточни премиерът.

В 15 ч. на разпит е призована и Лена Бориславова – началник на кабинета му, която също е присъствала на срещата с Гешев.

vlastta.bg