Connect with us

България

Кирил Петков чака Борисов да му звънне: Нека не си говорим през медиите

Публикувана

на

„Това, което искам да кажа на Борисов, е – първо, ако иска да си говорим, може винаги да се обади, а не да си говорим през медиите. Надявам се в първите дни на септември да продължим комуникацията.“

С тези думи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори на поканата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за нова лидерска среща. Вчера Борисов заяви още, че „сглобката“ може да бъде счупена още преди ротацията заради кадровите промени, които прави кабинета.

На свой ред Кирил Петков днес намекна, че в основата на спора в управляващото мнозинство са и ремонтите на пътищата:

„Много ме притеснява, че миналия път, когато правителството падна, беше главно заради поръчките за ремонт на пътищата. Ние искахме да ги пуснем напълно прозрачно – парите да отиват за ремонт, а не в чували. Това, което в момента се случва, е министър Цеков пуска отново поръчките по най-прозрачния начин електронно и на най-ниска цена. И сега въпросът ще бъде, дали същите икономически интереси, които свалиха миналото правителство, ще започнат да клатят и сегашното? Защото знам, че става дума за стотици милиони и най-вече за честното строителство“, каза той пред журналисти в Благоевград.

Той коментира още, че наследникът на Иван Гешев – Борислав Сарафов няма никакъв принос за противодействието на корупцията. По думите му истинската промяна ще се случи със законите от ПВУ и необходимите реформи за влизането на страната в Шенген.

По повод убийството на Алексей Петров, Кирил Петков коментира, че е „безумно“ през 2023 г. да има показни убийства и едновременно с това службите за сигурност да не бъдат реформирани.

„Въпросът към ГЕРБ е защо три месеца не се вкарва закон за реформа на службите, и ГЕРБ трябва ясно да се определят с президента ли са или за реформи на службите, добави Петков.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни