Connect with us

България

Карадайъ: Личности и лидери като Ахмед Доган на сто години веднъж се раждат

Публикувана

на

ДПС говорят и са говорили за предсрочни избори, но неведнъж са посочвали в свои изявления, че след тях ситуацията в парламента няма да се промени особено. В същото време са приканвали неведнъж системните и национално отговорните партии към съвместни усилия за програмно управление. Това се разбра от коментара на лидера на движението Мустафа Карадайъ по повод констатацията на почетния председател Ахмед Доган, че страната няма нужда от предсрочен парламентарен вот, а й трябва програмен кабинет.

„На въпроса, че ние сме говорили за предсрочни избори и говорим, но вие сигурно помните – в наши декларации сме казвали – „и какво от това!?“ И продължението е било системните, национално отговорните партии да си свършат работата. Така че, мисля, че по тази тема сме наясно“, коментира Карадайъ по повод заявката за програмен кабинет. „От наша гледна точка вие сте в течение и сте наясно ние много сериозно работим върху програма за ускорено догонващо развитие на страната. Това е нашият призив към системните партии да направим нужното и необходимото за ускореното догонващо развитие на страната“, заяви Мустафа Карадайъ. Попитан кои са системните партии, за които говори, лидерът на ДПС не ги назова.

„Всяка година думите на г-н Доган се очакват и от медиите, и от анализаторите, и от обществеността. И то е разбираемо и нормално. Личности като г-н Доган, лидери като него, на 100 години веднъж се раждат. Ние, като държава, имаме нужда от такива лидери“, заключи Карадайъ.

Той не пожела да коментира вече заявения отказ на ГЕРБ и БСП да подкрепят една такава идея като програмен кабинет и не каза кои са системните партии, които визира. „Колеги, нужно е да дадем своя принос и дан в подкрепа на държавата, държавността и гражданите на страната“.

По повод напрежението в пленарната зала при гласуването на Закона за вероизповеданията и обвиненията на Обединените патриоти, че ГЕРБ и ДПС се сговорили по законопроекта, лидерът на ДПС каза: „Националистите малко преекспонираха темата, но ние, патриотите и национално отговорните партии, направихме една много голяма крачка с приемането на Закона за вероизповеданията“.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни