Connect with us

Водещи новини

Какво не е правила кралица Елизабет II

Публикувана

на

Не е лесно да си кралска особа, защото следят всяка твоя стъпка. След като Меган се омъжи за Хари, британските медии насочиха вниманието на хората към това какви ограничения ще има херцогинята на Съсекс. Въпреки строгия протокол, до момента тя неведнъж показва, че не се е променила напълно.

Елизабет Втора натовари съпругата на един от внуците си с куп задължения и дори отбеляза, че по време на бременността си тя е работила твърде много. Тя следи изкъсо дали Меган изпълнява заръките й, но кои са нещата, които всъщност кралицата никога не е правила?

Майката на принц Чарлз се е срещала с 12 американски президенти, пътувала е по цялото земнбо кълбо, дори наскоро се научи да използва таблет… Въпреки това, ето 6 работи от ежедневието на обикновените хора, до които тя не се е докосвала:

1. Тя никога не е гласувала

Юридически погледнато, въпреки че е монарх, тя има право да гласува. Но според протокола на Двоиреца Бъкингам, Елизабет Втора трябва да бъде неутрална по всички политически въпроси. В този контекст тя не е способна да гласува или да се кандидатира за избори.

За останалите членове ограниченията са по-сериозни. Близките до кралицата не упражняват правото си на глас, което включва принц Чарлз, синовете му и прочие. Това означава, че кралица Елизабет II никога не е пристъпвала до урните за гласуване, нито е давала вота си.

2. Тя никога не е ходила на училище

Бабата на принц Уилям и Хари е изключително образована жена. Въпреки, че не е ходила на училище и никога не е влизала в истинска класна стая, тя е била частна ученичка. С нея са работили най-добрите преподаватели в страната. Тя е изучавала доста подробно конституционното право на страна, за да се подготви за кралския трон.

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *