Connect with us

България

Кадрови кадрил: БДЖ с нов, стар директор

Публикувана

на

„БДЖ – Пътнически превози” е с нов управител от днес. Това е инж. Христо Иванов, който заема мястото на досегашния управител на дружеството Пламен Пешаров.

Промяната бе очаквана предвид поисканите от транспортния министър Росен Желязков в края на миналата година оставки на шефове в компанията майка заради проблеми с обществени поръчки и укриван от него доклад за състоянието на държавните железници, но изпратен на прокуратурата. В резултат с постовете си се
разделиха изпълнителният директор Владимир Владимиров, който на три пъти оглавяваше „Холдинг БДЖ“, финансовият директор на компанията Филип Алексиев и председателя на божрза и зам.-министър на транспорта Велик Занчев. На тяхно място бяха назначени Никола Василев – за изпълнителен директор на железниците, Григори Григоров – за шеф на борда, и Светломир Николов – за член на съвета на директорите. Това предвещаваше промени и в двете дружества.

Иванов е дългогодишен специалист в областта на железопътния транспорт. Началото на кариерата си започва през 1984 г. като технолог на гара Стамболийски, след което е бил и диспечер в ЖПУ Пловдив. От 1989 г. до 1998 г. е заемал длъжностите главен специалист „Пътнически превози”, заместник началник в отдел „Пътнически превози” и заместник началник ЖПУ по „Експлоатация” в Пловдив.

От 1998 г. насам е изпълнявал последователно ръководните позиции директор на „Поделение за пътнически превози” Пловдив и началник на „Поделение за превозна дейност” Пловдив. Ръководил е дирекция „Пътнически превози”, „Поделение за пътнически превози” София и е бил директор „Експлоатация”, както и директор „Маркетинг и продажби” в „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД.

Инж. Христо Иванов е завършил Техническият университет в София, специалност „Експлоатация на железопътния транспорт”. Има и магистърска степен по финанси във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий”.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Advertisement

Популярни