Connect with us

България

Жълт картон: Журналистите в парламента изолирани от депутатите

Публикувана

на

Парламентарните журналисти са в изолатор. Заради коронавируса медиите бяха качени на втория етаж в зала „Запад“. Забранено им е свободното движение по кулоарите.

Медиите остават без свободен достъп до депутатите. Това са новите мерки, въведени от председателя Цвета Караянчева, за предотвратяване на разпространението на коронавирус.

 

Преустановяват се и брифинги, като изявления и интервюта ще могат да се правят в зала „Запад“.

Пред залата са осигурени автомати за вода и пакетирани храни. На първия етаж в отделението в пленарна зала остават телевизионните екипи. Достъп до кафето има за представители на медиите само от 9.00 до 9.30 часа. След 13.30 представителите на медиите ще могат да се хранят. През другото време ще консумират сандвичи.

Мерките са толкова строги, че дори палтата на журналистите не се приемат в гардероба на първия етаж. В същото време мерките не важат за шофьорите на народните представители. Мерките не важат и за служителите на парламента, за чистачките и сътрудниците, тъй като те вероятно не са толкова опасни вирусоносители, колкото медиите.

Пресцентърът на парламента все пак прояви разбиране към някои журналисти, които са хронично болни и са на специален хранителен режим. На тях ще им доставят храна извън регламентирано време. 

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни