Connect with us

България

Живко Мартинов: Не съм слагал суджуци в нечий джоб

Публикувана

на

Живко Мартинов все още е член на ГЕРБ, защото никой не му е казал изрично, че е изключен. Плаща си членския внос редовно.

В ефира на bTV бившият депутат каза, че иска да се извини на партия ГЕРБ и най-вече на премиера Бойко Борисов: „Самият аз бях учуден от това, което се случи с мен. Разследването продължава, има пет обвинения, като отпадна това за заплаха за убийство.“

По думите му обаче ударите, които понесъл, са дали отражение.

„Загубих баща си след инсулт, аз получих инсулт, но се възстановявам. Не търся премиера Борисов след този случай. Преди това сме се търсили и сме си правили услуги. Когато има проблеми в региона на Добрич, съм съдействал. Чувствам се обиден заради това, което се изписа за мен. Той винаги е бил точен и коректен с мен. Сценарият е направен отдавна от кръгове около БСП“, каза Мартинов.

Антон Проданов е човекът, който по думите му, в продължение на няколко години е давал суджуци, пастърма и филе на Живко Мартинов. Той е един от свидетелите по делото.

„През 2009 г. г-н Петър Малджиев доведе Антон Проданов, за да му дам обект под наем. За три години той не можа да заплати наема си. През 2010 г. Проданов получи под наем супермаркет. След неизплатени задължения, той се оттегли“, отвърна обаче ексдепутатът.

Към момента делото продължава. По думи на самия Живко Мартинов не е излизал в ефир, за да не попречи на разследването по случая. Той обясни, че към момента има 5 повдигнати обвинения, от които заплаха за убийство и оказване на натиск.

В студиото бе и бизнесменът от Добрич Петър Малджиев, който също отрече твърденията на Проданов.

„Занимавам се с хотелиерство и ресторантьорство, имам и игрални зали. При мен са работили над 5000 души персонал, никой не се е оплакал от мен. Всички ме познават. Появи се една група неграмотни хора, ръководена от Антон Проданов, който дължи над 6 милиона лева на данъчните, и започнаха да ме обвиняват в заплахи за убийство. Тези хора пишат две години жалби срещу мен. Този човек ми дължи стотици левове наеми“, разкри той.

„Учудени сме от обвиненията за искането на тонове суджук. Как ще говоря такива неща за човека. Суджуците си ги правя лично аз от дивеч, ловец съм. Не съм слагал на никой в джоба суджук. Кой може да изяде 4 тона суджук?“, отбеляза Мартинов, като подчерта, че няма как да е искал това от Проданов, който имал милиони задължения към частни лица и НАП.

Припомняме, че скандалът, добил популярност със звучното име Суджукгейт започна с едно наглед „обикновено“ искане на депутатски имунитет. По-късно същия ден (21 юли) депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов сам даде имунитета си, а причината за искането той да му бъде свален буквално взриви държавата. Прокуратурата обяви, че Мартинов е искал 4 тона суджук, уж от името на премиера Бойко Борисов. Но проверката на прокуратурата показала, че нито един суджук не е стигнал до Борисов. За тези престъпления главният прокурор бил сигнализиран на 18 април 2017 г. от гражданин, който после лично потвърдил изложеното. Гражданинът бил бивш служител на МВР и като такъв са му били известни много факти и обстоятелства. Проверката е започнала на 19 април и е водена лично от прокурор от СГП. На 17 юли, независимо от действията на прокуратурата, и ДАНС подава сигнал до премиера за „вероятни злоупотреби от народен представител, който много активно е ползвал името на премиера Борисов“. Този сигнал също е бил препратен на прокуратурата лично от Борисов.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни