Connect with us

България

Иван Ангелов – Пилето: Фурмите са грешка

Публикувана

на

Бизнесменът Иван Ангелов дойде в прокуратурата на разпит във връзка със сигнал подаден от гражданско движение „БОЕЦ“. Ангелов дойде заедно с адвоката си Менко Менков.

Двамата отрекоха, че прокуратурата е привикала за обяснения Ангелов по повод обвиненията и данните изнесени във временната комисия по ревизия от Станислав Илчовски.

Адвокат Менков коментира, че са готови да говорят и по данните изнесени от Илчовски, ако държавното обвинение ги пита. Ангелов каза още, че е завел дела срещу Илчовски по повод „всички негови лъжи, измислици и инсинуации“.

Менков обясни, че има произнасяне на КФН, според която при първоначалното публично предлагане на акциите на фирма „Градус“ на фондовата борса не са открити нарушения. Проверката е била направена непосредствено сред изявленията на Илчовски пред парламентарната комисия. „Градус“ са отправили след това искане до КФН и НАП за проверка за извършени манипулация на пазарните условия на пазара от Илчовски.

Менков каза още, че генезисът на противоречията между двамата е търговска сделка за зърно от октомври 2020 г., която е била канселирана от Ангелов. По случая е имало и отправени заплахи от Илчовски към Ангелов, като е бил подаден сигнал до прокуратурата.

По повод на думите на Ангелов по време на изслушването пред парламентарната комисия, че фирмата му е на печалба от бартерна сделка с фурми, изпратени от Дубай, той обясни, че „фурмите са грешка, те са дарение на БЧК“ и добави, че се е объркал. Адвокатът му обясни, че „Градус“ са изпратили дарение от хранителни продукти, сред които и пилешко месо, в Обединените арабски емирства, но не са получили нищо насреща. Ангелов не обясни защо е решил да направи дарение.

Имената на Иван Ангелов и Светослав Илчовски нашумяха след заседание на парламентарната комисия по ревизия, оглавявана от Мая Манолова, в разпуснатото Народно събрание. Тогава Илчовски разказа за схеми за изнудване и намеси името на Ангелов.

След разпита му Илчовски коментира пред медиите, че е дал показания като свидетел и е предоставил данни за всички свои твърдения, направени пред комисията, свързани с рекет срещу него, борсови спекулации и за „кражбата на пенсиите ви“.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Advertisement