Connect with us

България

ИТН: Свикнали сте да разпределяте „порциите“ с шушукане по ъглите на НС

Публикувана

на

Надеждите, че третият мандат ще се реализира успешно под някаква форма, са на път да угаснат окончателно. Формациите, от които се очаква да създадат управляващо мнозинство, стават все по-остри една към друга, а позициите им очевидно се раздалечават, при това необратимо.

Това стана пределно ясно от декларация на „Има такъв народ“ (ИТН), която депутатът от партията Виктория Василева изчете в кулоарите на парламента. Заобиколена от водещите фигури на ИТН, Василева остро атакува „Демократична България“ (ДБ) и „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ), с които доскоро разговаряха за програма и политики, обвинявайки ги в лицемерие и нахалство.

ИТН е кауза и тя ще бъде жива. Време е някой да изхвърли боклука! – това заяви зам.-председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Виктория Василева, която изчете декларация от името на партията. Така тя препрати към едноименната песен на „Ку-ку бенд“.

Депутатът от ИТН описа по следния начин формациите, които довчера им бяха потенциални съюзници: „Парламентаризмът се свежда до: „Моля ви, направете правителство, защото в следващия парламент няма да влезем.“ Парламентаризмът е реплика от типа: „Махнете този, сложете който и да е, само не този.“ Парламентаризмът е готовност на един господин да се жертва за министър, само дето никой не го е канил. Това е техният парламентаризъм, но не нашият и никога няма да бъде.“

„За тях е нахалство, че предложихме правителство с 65 народни представители. Не беше ли нахалство в 45-ия парламент, когато бяхме 51, да ни умоляват със сълзи на очи да направим правителство, и то без условия, защото се страхуваха от избори ?!“, негодуващо попита депутатът от ИТН. И заяви, че ДБ и ИБГНИ са участвали в експертните разговори за обща програма, само за да прикрият своето желание да си проправят път към постове и влияние.

Поведението на колегите й, което често предизвикваше възмущение с агресивността и безпардонността си, тя оправда така: „Ние просто сме честни и истински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази. Очевидно е, че не са свикнали на такъв език и на такова поведение. Свикнали са всичко да се урежда с шушукане по ъглите на Народното събрание за предварителното договаряне на порциите.“

Василева обяви, че атаките срещу партията са направили структурите й още по-единни и решителни. И завърши с цитат от песен на Слави Трифонов: „Време е някой да изхвърли боклука.“ Не стана ясно кого има предвид, но не изглеждаше сякаш говори само за онези, които се заканват да изчегъртат.

 

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Advertisement

Facebook

Календар

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Advertisement