Connect with us

България

Исмаил, човекът развяващ най-голямото българско знаме

Публикувана

на

Огромно българско знаме посреща всеки, който преминава през околовръстното шосе на София. Трикольорът всъщност се вее в частен имот и се вижда дори от няколко столични квартала. А причината то да се вее е Исмаил Абазович. Той не е българин – в кръвта му се преплитат няколко нации – роден в днешна Черна гора, живял 40 години в Турция, пренася целия си бизнес в България и днес произвежда и продава еднофамилни къщи, будки и контейнери. 

За личната си история, за причината да издигне този огромен български флаг разказва самият той.

„Аз съм сърбин. Там съм живял. Преди много години – 30-40, заминахме със семейството ми за Турция. Там около 15-20 години имах бизнес. Турците са големи националисти – на всеки голям обект, на голяма фабрика се вее едно голямо хубаво знаме. И оттам ми е идеята.

Аз пристигнах в България, за да учи синът ми тук в университет. Видях, че София е много хубав град и ми беше много мило. Реших да правя някакъв бизнес и като започнах да правя бизнес първото, което реших да направя е едно голямо знаме, каквото не съм виждал на друго място в София“, коментира Исмаил Абазович.

 

Той обясни, че въпреки че името му е мюсюлманско, в семейството му има както християни, така и мюсюлмани, като всъщност християните преобладават. Всъщност е бошняк, а баща му е мюсюлманин, а майка му християнка.

„Пилонът е 36 метра висок, а знамето е 9х12 метра. И всъщност то ни помага да ни намерят адреса. Защото някой като ни търси, просто намира най-голямото знаме“, каза предприемачът, като изтъкна, че заради вятъра то често се къса, но тогава той веднага го сменя.

Той обясни, че преди 13 години, когато е издигнал пилона за знамето, това му е струвало 8500 евро. А дори не е български гражданин.

Абазович изрази оптимизъм за България, смята, че много скоро, ще стане още по-добро място за живеене като западноевропейските държави. Смята, че е добро място за бизнес.

И освен това изтъкна, че страната ни е подходила много по-добре и много по-културно в сравнение с Югославия, която бе раздирана от войни в края на миналия век.

Категоричен е, че не би се върнал в родината си.

„Продал съм всичко – и у дома, и в Турция. Искам тук да умра. Това е моят град“, каза още Исмаил Абазович.

„Балканите имат сърце. Европа няма сърце“, обобщи той – човекът, който се оказа, че има сръбски, турски и косовски паспорт.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни