Без автомобили от 08:00 ч. до 12:30 ч. на 03.03.2019 г. ще бъде по: ул. „Оборище“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Г.С. Раковски“; ул. „Московска“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Г.С. Раковски“; ул. „11-ти август“ между бул. „Княз Ал. Дондуков“ и пл. „Св. Ал. Невски“; ул. ,,15-ти ноември“ между бул. „Цар Освободител“ и пл. „Св. Ал. Невски“;

От 14:00 ч. до 20:00 ч. на същия ден се забранява преминаването, престоя и паркирането на коли по: бул. „Цар Освободител“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Г.С.Раковски“; ул. ,,15-ти ноември“ между бул. „Цар Освободител“ и пл. „Св. Ал. Невски“; ул. .Аксаков“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Г.С. Раковски“; ул. „Цар Шишман“ между ул. „Славянска“ и пл. „Народно събрание“; ул. ,,6-ти септември“ между ул. „Славянска“ и бул. „Цар Освободител“; ул. „Хаджи Димитър“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Цар Шишман“;

Същата забрана, но само от 11:30 ч. до 12:30 ч. на 3 март важи  по ул. „Леге“ между ул. „Съборна“ и пл. „Атанас Буров“.

Няма да се разрешава престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите осигуряващи мероприятията.

Варна

Във връзка с честването на 141 години от Освобождението на България и издигане на националния флаг на 3 март, от 10 ч. до приключване на мероприятието (около 11 ч.) ще се преустанови движението на автомобили:

-На площад „Св. Св. Кирил и Методий“;

– ул. „Мария Луиза” – в частта от пл. „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка”;

– бул. „Владислав Варненчик” – в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни” до пл. „Св. Св. Кирил и Методий”;

– бул. „Христо Ботев” – от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”.

Шумен

Във връзка с отбелязването на Националния празник на Република България в Шумен на 3 март, неделя, временно се спира движението на моторни превозни средства по следните участъци:

– от 16:00 часа до 19:30 часа по ул. „Панайот Волов“ в участъка от ул. „Цар Иван Александър“ до бул. „Славянски“;

– от 16:00 часа до 19:30 часа по ул. „Климент Охридски“ в участъка от бул. „Славянски“ до ул. „Цар Иван Александър“;

– по бул. „Славянски“ от ул. „Карел Шкорпил“ до площад „Кристал“ в 16:00 часа – за около 15 мин., докато курсантите се придвижат за участие в тържествената заря проверка по случай 3 март.

По време на церемонията, която започва в 18:30 часа пред Паметника на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал“, бул. „Славянски“ ще бъде отворен за движение на автомобили.

След приключване на ритуала, който ще продължи около 45 мин. същият участък ще бъде за кратко време затворен (отново за около 15 мин.), за да се  осигури възможност за връщане на курсантите обратно във военното училище.

Пловдив

Движението по бул. „Шести септември” в участъка от кръстовището с бул. „Руски” до кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител” ще бъде спряно на 3 март (неделя) за времето от 17:30 ч. до 20:00 ч.

Причината е тържествената проверка-заря, която ще се състои на площад „Съединение“ по случай националния празник 3 март и с участието на военни формирования от гарнизон Пловдив.

Велико Търново

Във връзка с подготовката и реализацията на програмата за честване на Националния празник на република България – 3 март се въвежда следната временна организация на движението:

– Затваря се за движение от 09:30 до 12:30 ч. ул. “Васил Левски” в участъка от кръстовището с ул. “Христо Ботев” до кръстовището с ул. “Цар Освободител”;

– Затваря се за движение от 19:45 до 20:30 ч. Площад “Цар Асен I”, както и свързаните с него улици:
“Иван Вазов” в участъка от кръстовището с ул.”Читалищна” до Площад “Цар Асен I”;

– ул. “Читалищна” в участъка от кръстовището с ул. “Михаил Кефалов” до Площад “Цар Асен I”;
“Свети Климент Охридски” в участъка от Площад “Цар Асен I” до каменния мост над река Янтра;
“Никола Пиколо”;

– ул.“Михаил Кефалов” за посоката на движение от кръстовище “Обходен път крепост Царевец” – ул. “Крайбрежна”- ул. “Сливница” до кръстовището с ул. “Читалищна”.

Плевен

Временно се ограничава движението на МПС на 3 март 2018 г. за времето от 8:30 ч. до 10:45 ч. по ул. „Стоян Заимов” – моста на р. Тученица и по ул. „Вардар” в отсечката между ул. „Стоян Заимов” и общинския паркинг зад Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец”. В забранения участък не се допуска преминаването на МПС с изключение на автомобили от СНМП, ПБЗН и МВР.

Забранява се спирането и паркирането на МПС на общинските паркинги до Административната сграда на Община Плевен и до ДКТ „Иван Радоев” за времето от 7:00 ч. до 14:00 ч. на 3 март 2018 г., спирането и паркирането на общинския паркинг зад Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец” на 3 март ще е забранено от 7:00 ч. до 11:00 ч.

vlastta.bg