Connect with us

България

Илон Мъск в Белоградчик в началото на април

Публикувана

на

Най-богатият човек в света Илон Мъск ще дойде в България през април, съобщи министърът на туризма Илин Димитров с възторжен постинг във Фейсбук.

“И… да, в крайна сметка ще дойде. След такава масирана атака по всички фронтове и стотици съобшения – сговорна дружина, планина повдига (Мъск довежда). Поне знаем, че ще го нахранят добре.Filip Zahariev, браво! Сега остана да се подготвим за пристигането на най-богатия инфлуенсър в света“, написа Димитров.

Мъск е бил атакуван от стотици съобщения от България, след като ден преди това оприличи Белоградчишката крепост на фантастичен пейзаж от любима негова видеоигра.

Интересното обаче е, че човек, който се представя за част от екипа на Мъск, е изпратил брандирано със SpaceX писмо за потвърждение до електронната поща на местен ресторант в Белоградчик – ОНА. С него се иска съдействието на ресторанта за визитата на Мъск, а не от правителството.

“Добра нощ, приятели! И незабравима! Изглежда, скоро в нашето скромно селце, ще посрещнем още важни гости! Стискайте палци!  Каквото зависи от нас, за да впечатлим тези хора, ще го направим и ще дадем най-доброто от себе си, както винаги! Всичко останало е в ръцете на Община Белоградчик. Нямаме търпение да видим, способна ли е тя, да придаде на региона по-приветлив вид, за да посрещнем тези гости с високо вдигната глава, а не да се червим като домати“, написа екипът на ресторантът.

Има обаче и някои български проблеми: „Имаме около 5 месеца, което смятаме, не са никак малко време, за да се асфалтира поне главната улица на нашето разбито село и да се подменят едни мижави 200 метра тръба! Скоро ще ви разкажем за този проблем, с който се борим от самото ни начало, и който не веднъж е поставял под съмнение решението ни да се върнем тук, у дома в България, и да развиваме този скъп за нас регион“, пише екипът на заведението.

“Силно се надяваме и вярваме, че сега вече, Община Белоградчик има сериозна причина, да превърне родната къща на проф. Виден Табаков в модерен музей, какъвто заслужава да бъде!“, допълват от заведението.

Има и специални благодарности към известния български фотограф Владислав Терзийски, чиято снимка на Белоградчишката крепостпривлече вниманието на Мъск.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни