Connect with us

Водещи новини

Идеологът на Брекзит няма да се кандидатира на предсрочните избори на Острова

Публикувана

на

Найджъл Фараж, който е най-изявеният идеолог и агитатор за Brexit, обяви, че няма да участва в предсрочните парламентарни избори във Великобритания другия месец. Вместо това той предпочита да агитира в цяла Великобритания против споразумението, договорено от премиера Борис Джонсън с ЕС.

„Мислих много усилено върху това как да служа възможно най-добро на каузата Brexit. Смятам ли, че получаването на мандат в британския парламент е по-полезно, отколкото обикалянето на цялото Обединено кралство, за да подкрепям 600 кандидати? Реших, че второто е правилното“, заяви Фараж в интервю от днес за BBC. Под 600-те кандидати той визира членовете на своята „Партия Brexit“.

По думите на бившия председател на „Британската независима партия“ (UKIP) споразумението, договорено от Джонсън с ЕС по-рано този месец е „на практика по-лошо, отколкото да сме в ЕС“.

„Ако Борис Джонсън искаше истински Brexit, нямаше да има да се борим срещу него в тези избори“, каза още Фараж, визирайки отказа на Джонсън да се яви на изборите в коалиция с „Партия Brexit“.
През 2016 г. Фараж беше ключова фигура в кампанията за агитиране британците да гласуват на референдума страната им да напусне Европейския съюз. Веднага след общественото допитване, на което 52% от британските граждани гласуваха за излизане от ЕС председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер нареди всички депутати на тогавашната партия на Фараж – UKIP – да напуснат Европейския парламент.

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *