Connect with us

България

Грипна епидемия в 4 области. Как да се лекуваме?

Публикувана

на

Грипна епидемия е обявена в четири области на страната. Вирусът, който ни атакува, е много близък до така наречения свински грип, известен още като „Калифорния“. Областите у нас, които първи обявиха грипна епидемия, са Стара Загора, Шумен, Бургас и Силистра.

Тя влиза в сила от вторник, 15 януари. Здравните власти са дали препоръка за преустановяване на учебните занятия в трите области в периода от 16 до 18 януари включително. Учениците в Бургас няма да учат и на 15 януари.

До второ нареждане и в четирите области – Шумен, Бургас, Стара Загора и Силистра – се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации, съобщават от Министерство на здравеопазването.

Характерно за грипа е главоболие, силна отпадналост и болки в мускулите. По думите на д-р Кунчев най-голямата грешка е хората да подценяват състоянието си. При вече силно проявени симптоми те решават, че могат да ходят на работа и по този начин заразяват останалите. В детските заведения пък много често родителите оставят децата си, въпреки че има признаци, че са болни.

Антибиотикът няма да помогне, когато става въпрос за вирусна инфекция. Нормално е един млад организъм да се справи с грипа в рамките на седмица, допълни д-р Кунчев.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни