Пробив! Димитров се пропука в най-неприятния момент с двойна грешка при сервис и допусна да бъде пробит – 5:6. Чудесен шанс за Рубльов да вземе първия сет.

Димитров оцеля! Гришо върна пробива и изравни до 6:6, вкарвайки сета в тайбрек. Не и без лека помощ от мрежата в ключовото последно разиграване, което пък за пореден път доведе до нервен изблик у руснака.

Какъв тайбрек! Двамата демонстрираха фантастични отигравания, като си размениха по два минипробива. При 6:5 Рубльов имаше сетбол, но Димитров удържа и на свой ред получи шанс да затвори сета. Руснакът отвърна с мощен сервис и изравни точките – 7:7. А след нови две отлични отигравания Рубльов изпълни целта си и спечели сета след общо час и 16 минути игра.

ВТОРИ СЕТ

Пробив! Отлично начало за Григор във втория сет. Българинът успя с трикови изпълнения да пробие сервиса на Рубльов и поведе в геймовете 1:0. А след това успя да затвърди аванса си с бърз гейм на нула за 2:0. Последва мощен сервис гейм за Рубльов – 2:1.

Рубльов върна пробива! Хасковлията демонстрира колебания на свой сервис, което даде шанс на съперника му да изравни – 2:2. A след това, окрилен от случилото се, поведе с 3:2.

 

Getty Images

 

Нов пробив! Димитров се опита да спре устрема на съперника, който полетя на крилете на вдъхновението. Но не успя, като Рубльов спечели ключовия шести гейм и поведе с 4:2, вземайки огромен аванс в мача. Впечатляващо представяне на руснака, който на свой сервис отново отнесе Димитров за 5:2, получавайки отличен шанс да затвори двубоя.

Българинът пък изглеждаше психически рухнал след тази серия и не оказа сериозна съпротива в осмия гейм, който се оказа и последен в двубоя – 6:2 за Рубльов, втори сет за само 30 минути и място на финала в Шанхай за руснака.

vlastta.bg