Connect with us

България

Горан Благоев напусна окончателно БНТ, с тежки думи към Кошлуков

Публикувана

на

Популярният телевизионен водещ Горан Благоев напусна БНТ след 28 години работа в държавната медия. Това съобщи той преди минути на страницата си във фейсбук. Като основен мотив за крайното решение Благоев сочи, че отказва да търпи кошлуковизацията на БНТ. Ето и пълния текст на поста му:

„От вчера вече не съм служител на БНТ. След 28 години и половина казах „Довиждане“на институцията, която ме изгради като професионалист. Направих този избор с пълната убеденост, че там където започна да властва примирението, безхарактерността, посредствеността аз повече не мога да имам място. Изминалите три месеца ми дадоха да разбера как са се чувствали неудобните личности след девети септември 1944 г. Благодаря за това откровение на Кошлуков и лакеите му. Няма как обаче да им благодаря за едно натрапчиво чувство, което досега не съм изпитвал по коридорите на Сан Стефано –  чувството, че се намирам в някаква мутренска среда. Това досега не е било в БНТ.
Както се знае на този свят вечен е само Бог. Ние сме преходни – нашето пребиваване в БНТ също.
Тръгвам си с благодарност към всички с които професионалния път ме срещна през тези изминали 28 години и половина. Благодаря ви за удоволствието от съвместната ни работа, за съпричастността, за подкрепата, дори за изпитанията които сте ми сервирали. Всичко е трупане на опит, на безценен опит.
Тръгвам си с обич към всички колеги които остават и нямат друг избор освен да търпят кошлуковизацията на БНТ, към колегите които трябва да търпят подлостите и лъжите на този човек и лакеите му, защото нямат възможност да отида другаде. Тръгвам си обаче и с болка към онези колеги, които през тези изминали три месеца демонстрираха своето безгръбначие и угодничество към силните на деня! То неминуемо спомага за затъването на БНТ в тресавището в което тя се намира. Дано не я удавите съвсем колеги, защото отговорността за това ще бъде ваша, а не на Кошлуков който така и не разбра какво е БНТ и каква трябва да бъде. Непротивенето на злото е съпричастност на самото зло.
От  БНТ можеш да си тръгнеш не само заради по-висока заплата другаде, Кошлуков.  От БНТ може да си тръгнеш и заради свободата и истината. Защото не само заради хляба живее човек.
А къде ще продължа професионалния си път – ще ви споделя  при следващата ни среща. Бог да благослови и приятелите, и враговете!“

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

февруари 2024
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 
Advertisement

Популярни