Connect with us

България

Жертвата от „Суджукгейт“: Фалирах, Живко Мартинов да ми плати 36 бона

Публикувана

на

Граждански иск за 36 000 лева срещу бившия депутат Живко Мартинов завежда бизнесменът от Добрич Антон Проданов, който е бил изнудван от него за над 4 тона суджук. Това стана ясно преди днешното заседание на Специализирания съд, който даде ход на делото „Суджукгейт”.  Преди началото му Проданов обясни, че бизнесът му с колбаси е фалирал след скандала през 2017 г. Той поиска да бъде конституиран като граждански ищец и частен обвинител.

Бизнесменът претендира за над 36 бона вреди, които Мартинов му нанесъл, защото на толкова са оценени дадените от него общо 4 тона суджук, 30 кг филе „Елена“ и 30 кг телешка пастърма, които уж били за премиера Бойко Борисов и други „големи хора от ГЕРБ”.

Живко Мартинов пристигна в съда с адвоката си Христо Ботев и обясни на журналистите, че в момента работи като управител на фирма и живее в Добрич. Адвокатът му Христо Ботев поиска от съда делото да бъде върнато на прокуратурата заради неясноти по обвинителния акт.

Според защитника имало неточности как точно колбасите са били предоставени на Мартинов, както и какво се е случило с тях след това. „Аз дори не знам дали изобщо този суджук е стигнал до Мартинов“, каза още Ботев. Той поиска и срещу клиента му да бъдат отменени всички мерки за принуда – парична гаранция, възбрана на имота, запор на сметки и забрана за напускане на страната.

Ботев не отговори на въпроса дали ще поиска премиерът Борисов да бъде разпитан по делото.

Според внесения преди месец обвинителен акт срещу Мартинов за изнудване, той четири пъти е искал по 1 тон суджук от Проданов, обяснявайки, че иначе ще го вкара в ареста и ще унищожи бизнеса му.

„Нали си знаеш урока. Иначе мачът е свирен за тебе. Гледай да не стане грешка със суджука, защото ако не му хареса, си свършил“, заявил бившият депутат през януари 2013 г. В момента той е на свобода срещу парична гаранция от 20 000 лв.

В крайна сметка Спесъдът даде ход на делото и насрочи следващото заседание за 9 април. Паричната гаранция за Мартинов остава, както и останалите ограничения спрямо него.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни