Connect with us

България

ГЕРБ и СДС подписаха политическо споразумение за местните избори /снимки,видео/

Публикувана

на

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на СДС Румен Христов подписаха тази сутрин в Централата на ПП ГЕРБ рамково политическо споразумение.

С оглед на доброто сътрудничество на европейските избори през месец май и постигната убедителна победа, ГЕРБ и СДС ще дадат възможност на местните си структури да сформират коалиции помежду си, или да търсят други съвместни възможности за подкрепа на обща кандидатура за кмет и обща листа за общински съветници.

Винаги ни е било приятно на ГЕРБ да работим със СДС. Никога не сме делили партиите на големи и малки, а на стари и най-вече на партии с ценности. Предлагаме направено срещу популизъм.


Специално за София, мисля, че ще бъдат много подли тези избори заради установената практика да се прилепва към някоя партия или някой кандидат. Това заяви премиерът Бойко Борисовна пресконференция заедно с лидера на СДС Румен Христов, кмета на София Йорданка Фандъкова.

Смятаме, че дясното управлява по-добре и трябва да продължи да управлява, обяви Румен Христов. Той каза, че се надява да постигнат с ГЕРБ договореност за големите общини в България, които са знакови. Споразумението ни с ГЕРБ стимулира двете структури на ГЕРБ и СДС да търсят съгласие и разбирателство за общо явяване.

Обединението на старата десница не е само необходимо, но и много важно, защото отговаряме на войнстващия популизъм с реализъм и отговорност, каза от своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова. С това обединение смятам, че ясно показваме нашите кандидати с желанието си да работим за общините и че те носят ясна политическа отговорност и то в десния спектър, добави Фандъкова.

Какво значи да имаш претенцията да си алтернатива, и да не издигаш свой кандидат в голям град, а да подкрепяш някого. Ние сме длъжни да издигнем наши кандидати. В някои градове ние ще издигнем кандидати, в други градове ние ще подкрепим издигнатите от вас кандидати, обърна се Борисов към Христов.

Само ако започнем да изброяваме направеното за последните 10 години в София, даже няма да започна с метрото, само да си спомним кризата с боклука, как изглеждат парковите ни пространства, ремонтите на „Лъвов мост“, на Телевизионната кула, на Семинарията, Южната дъга. Това е град, в който на практика няма безработица – технопаркът, индустриалните зони около София, Кремиковци, Божурище.


Трафикът вече не влиза в града. Да не говорим за училищата, за детските градини, за всичко, което бе изградено. На всичко това се противопоставя един популизъм. Вие помните каква беше и Витошка, подчерта Борисов.

„Нямаше канализации, нямаше Модерно предградие, в много квартали нямаше септични ями, с метрото изградихме един подземен град“, каза той и обърна внимание и на трамваите, тролеите и чистотата на въздуха.

Ако нашите колеги отляво искат да водят битка с нас, да си издигнат кандидат. Не приемам да подкрепят някого в град като София. Като партия сме дали пълна автономия на местната организация. Спомням си по „Граф Игнатиев“ какви стари трамваи дрънчаха. Всичко беше изкривено. Хората искат още повече да се направи“, каза Борисов.

Есента ще се опитат да подведат избирателите и някои от нашите партньори, уточни премиерът. Търсете съмишленици, които искат градът да се подобрява все повече и повече, добави още Борисов.

С оглед на доброто сътрудничество на европейските изборите през месец май и постигната убедителна победа, с председателя на СДС Румен Христов подписахме рамково политическо споразумение. То ще даде възможност на местните структури на Политическа Партия ГЕРБ и СДС да сформират коалиции помежду си или да търсят други съвместни възможности за подкрепа на обща кандидатура за кмет и обща листа за общински съветници. Специално за София очаквам местните избори да са много подли. Подходът на колегите отляво е ясен – подкрепят някого и ако той успее да спечели, си приписват победата, а ако загуби – бягат от него.

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 26 август 2019 г.

Facebook Comments Box
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

август 2022
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Advertisement