Connect with us

България

ГЕРБ: Без ротации в следващото правителство, край на експериментите

Публикувана

на

Следващото редовно правителство трябва да се състои от ярки политически фигури, а не непознати. Така хората ще могат да заемат ясна позиция. (…) Ротацията е екзотика. Трябва да спрем с експериментите. 

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, след като партията внесе нужните подписи за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите извънредни парламентарни избори 2 в 1 с вота за Европейския парламент (ЕП).

Дончев заяви, че през последните 3 години Министерският съвет (МС) се е превърнал в школа и кръжок за придобиване на политически умения:

„Изборите са както предизвикателство, така и възможност. След три години без цел и посока, в които МС се бе превърнал в школа, кръжок и курс по политика за начинаещи, време е да имаме нормално, грамотно управление. Нужно ни е правителство с ярки политически фигури.“

Депутатът Тома Биков допълни, че ГЕРБ могат да предложат на българските граждани възможност да се върнат към нормалността. „Няма как да станем нормална държава, когато не прилагаме нормални идеи“, каза той.

Томислав Дончев добави, че експериментите трябва да спрат и най-важно е България да получи редовно правителство.

Ротацията беше екзотика. Конституцията предполага ясно форми на управление„, заяви той.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли възможността от съставянето на нова „сглобка“ с „Продължаваме промяната – Демократична България“ след изборите.  „Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са натворили. Прехвърлят собствените си вини на някой друг“, каза той в кулоарите на Народното събрание тази сутрин.

По-рано от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) обвиниха ГЕРБ и ДПС, че саботират правосъдната реформа като нарочно бавят ключови законодателни промени в парламентарните комисии. По този начин – по думите на ПП-ДБ – те блокират и плащането на втория транш по Плана за възстановяване и устойчивост.

„Аз не мога да повярвам, че са казали това нещо. Преди три години ГЕРБ вкара България в чакалнята за еврозоната и остави абсолютно готов ПВУ в ЕК. Три години те бяха всякакви министри и премиери – над 20 закона сме приели заедно по ПВУ. Това да кажат, че ние бавим – просто не е сериозно“, коментира Бойко Борисов.

Борисов на свой ред призова Николай Денков да каже какво са построили ПП-ДБ и къде са инвестирали през това време.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни