Connect with us

България

Жени Марчева е новият продуцент на новините на bTV Media Group

Публикувана

на

Жени Марчева е новият изпълнителен продуцент на новините и актуалното съдържание на bTV Media Group, в която влизат станциите bTV Radio, N-JOY, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock.

Тя ще продължи да води телевизионните блокове „Тази събота“ и „Тази неделя“ по bTV, но ще подпомага работата на новинарските екипи на радиата от медийната група.

„Разширяването на отговорностите на Жени Марчева към радиостанциите на bTV Media Group е част от политиката за пълна редакционна интеграция на новинарското съдържание във всички канали на групата“, се казва в съобщението. Основното оригинално новинарско съдържание се пада на bTV Radio, където всеки делничен ден Диана Хаджийска, Лили Ангелова и Светослав Николов представят водещите теми от деня в предаванията „За града“ и „Важното, казано на глас“.

Жени Марчева има дългогодишен опит като радио-журналист от работата си в „Дарик“, където по думите й е и нейното бойно кръщение като журналист. Най-вълнуващата история, която е разказвала, е тази на българските медици, осъдени на смърт в Либия за заразяването на над 400 деца с вируса на СПИН. През 2007 г. е обявена за „Глас на годината“ за отразяването на процеса.

Тя се присъедини към bTV през 2013 г., след като водеше сутрешния блок на БНТ в продължение на 2 години.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни