Connect with us

България

Евгени Крусев на разпит в спецпрокуратурата за ремонта на „Графа“

Публикувана

на

Седмица след като подаде оставка заради ремонта по улица „Граф Игнатиев“ в центъра на София, бившият заместник-кмет Евгени Крусев е призован на разпит от следователи от Специализираната прокуратурата.

По първоначална информация, разпитът е насрочен за ранния следобед, като се очаква на Крусев да бъдат повдигнати обвинения.

Самият Крусев обяви миналия вторник, че е вероятно да стане клиент на прокуратурата заради ремонта релсовия път по столичната улица Граф Игнатиев и обяви, че подава оставка. Той обясни, че след като е получил призовка в качеството му на обвиняем, оттеглянето е най-отговорната и мъжка позиция, за да може разследването да си свърши изцяло работата.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: ЗАМ.-КМЕТЪТ НА СОФИЯ ЕВГЕНИ КРУСЕВ ПОДАДЕ ОСТАВКА

От прокуратурата запазиха мълчание. Неофициално стана ясно, че делото срещу Евгени Крусев се води от спецпрокуратурата, а началото му е дадено от сигнал на „Спаси София“.

Единствената официална информация дойде от главния прокурор:

Разследването срещу Евгени Крусев е за длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки, каза той. Той поясни, че става дума за нарушение на Закона за обществените поръчки и отговорността ще бъде за длъжностно престъпление.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни