Connect with us

България

Емилия Милчева Радев трябва да се конкурира на първо място с ”Възраждане”, с които имат сходни послания

Публикувана

на

„От цялата политическа кариера на Румен Радев става ясно, че връх Шипка е негов любим подиум, от който нееднократно е отправял послания към обществото. Това, което се откроява, освен известното му подстрекателство метеж, разчетох, не само аз, отдавнашната заявка за политически проект. Искам обаче само да припомням че нито един президент досега не е успял с политическите си проекти. Ситуацията и конюнктурата днес е по-различна, но на терена, на който би се състезавал Румен Радев, има сериозна конкуренция в лицето на „Възраждане“ и на БСП. Преди речта му на Шипка от партията на Костадин Костадинов защитаваха лева, а от „Позитано“ 20 – традиционното християнско семейство. Всеки брани „изконни“ български ценности. Каквото и да реши, Радев ще трябва да се конкурира с „Възраждане“, защото популистките им послания съвпадат“. Това заяви пред БНР журналистът и политически анализатор Емилия Милчева.

„Ръководителите в службите, които бяха назначени от Румен Радев, дължат отговор за убийството на Алексей Петров. Главният секретар на МВР, който се предлага от правителството, но се назначава с указ на президента, също трябва да отговори на въпросите, около Алексей Петров. Обществото очаква анализ за работата на службите до момента, защото политическата и геополитическата ситуация е много променена и те имат нови задачи. България принадлежи към съюзите на ЕС и НАТО, но от другата страна виждаме президент, който не е на тази позиция. Най-лесно е да се променят законите и да се махнат шефовете на службите. Какво обаче става след това с ДАНС, например? Там финансовата дирекция загуби много от своята самостойност. Дали тя не трябва да бъде изведена като отделна служба? Това са въпроси, над които управляващото мнозинство трябва да помисли, а не да провежда просто смени на ръководства“, каза още коментаторът.

Според нея здравословно за демокрацията е държавният глава да не е съгласен с управляващите и да задава неудобни въпроси, които те не биха искали да чуват. Същевременно тя смята, че е налице „малко истеризирана ситуация около паметниците и празниците“.

„Въпросът е колко близо са до реалните проблеми на хората. Преместването или разрушаването на Паметника на съветската армия е символен акт, но всичко останало е свързано с реалните нужди на хората, с техните страхове“, посочи журналистът.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни