Connect with us

България

Драма без край: МВнР уволни тъщата убийца, дъщерята Габриела търси децата си…

Публикувана

на

Отстраняват от Министерството на външните работи Красимира Трифонова – заподозряна за убийството на зет си Пейо Пеев. От ведомството оказват необходимото съдействие на разследването, съобщиха от МВнР за БНТ. Външно министерство е информирано за случай на служител, срещу когото има образувано наказателно производство.

Съдът вчера остави в ареста 54-годишната Красимира Трифонова, а дъщеря ѝ Габриела Пеева беше пусната под домашен арест, за да може да се грижи за децата си. Заседанието се състоя при закрити врата по искане на защитата. Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено е убит 44-годишният Пейо Пеев, който е седял на шофьорското място в автомобила. Причината за смъртта му е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Междувременно стана ясно още, че 54-годишната Красимира преди години е обвинила свой колега в сексуален тормоз.

Красимира е дългогодишен дипломат и бивш консул на България в Тайланд. През 2010 г. името на неин колега – посланикът в азиатската страна Камен Величков, е замесено в скандал за сексуален тормоз. Обвинява го самата Красимира, с която работят заедно. Тя подава жалба, в която твърди, че мъжът я преследвал от встъпването му в длъжност през 2008 г. Така той е отзован от поста, а дипломатическата служба е закрита.

Клевета ли е обвинението срещу Камен Величков за сексуален тормоз?

Бившият външен министър Николай Младенов и Външно министерство дължат на реабилитирания български дипломат Камен Величков извинение, тъй като посланникът бе отзован от Тайланд въз основа на жалба за сексуален тормоз от служителка, която е използвала визитни картички, които не отговаряли на нейния ранг и се е държала зле с колегите си. Кариерата му обаче бе съсипана, каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия журналистът Юлиана Методиева, която е била близка на неговото семейство.

След разкритията й водещият Виктор Николаев коментира, че преди убийството на Пейо Пеев Красимира Трифонова е убила и дипломата, макар и само кариерно.

Бургазлийката, която е обвинена за удушаването на зет си, е била дългогодишен дипломат и бивш консул на България в Тайланд. През 2010 г. тя слага тъмно петно върху биографията на колегата си – посланикът в азиатската страна Камен Величков, като го обвинява в сексуален тормоз. Тя подава жалба, в която твърди, че мъжът я преследвал от встъпването му в длъжност през 2008 г. Така той е отзован от поста, а дипломатическата служба е закрита.

Величков бързо е бил отзован и това е станало преди Комисията по дискриминация да излезе със становище.

„Величков е човек от най-ранната фаза на българската дипломация. Бил е селектиран от президента Желев заради отличните си качества. Той първо беше консул в Израел, а после – посланик в Хага. Комисията по дискриминация го реабилитира по обвинението в сексуален тормоз”, каза Юлиана Методиева.

По думите ѝ има данни, че по време на работата си в посолството Трифонова се е държала зле със служителите и е използвала визитни картички, които не отговаряли на нейния ранг.

„Аз продължавам да се питам кой имаше интерес да отстрани Камен Величков от неговата дипломатическа кариера. Той представляваше България отлично. Министерството на външните работи е длъжник на семейството му”, каза още Юлиана Методиева.

Оказва се, че след съсипването на кариерата на посланика, жената, която го е наклеветила, безнаказано продължава да си работи като дипломат (б.а. докато не се стига до убийството в София), коментира Виктор Николаев.

Къде са децата на Габриела Славова, която заедно с майка си Красимира Трифонова, са обвинени за убийството на 44-годишния Пейо Пеев.

Два дни след разкритията около престъплението, този въпрос остана да виси във въздуха.

Магистратите прецениха, че по отношение на Габриела е „налично изключително обстоятелство от семейно естество, което предпоставя смекчаване на нейната процесуална обвързаност. Съдът приема, че същата е майка на 2 деца в невръстна възраст – едното на 6 години, а другото на 4 месечна кърмаческа възраст, което предпоставя, че за да изпълнява родителските си функции и грижи към децата си, тя следва да бъде с мярка „домашен арест“.В интервю по Би Ти Ви в сряда адвокат Велика Андонова обяви, че Габриела не знаела нищо за децата си. Тя плачела и питала къде са двете момчета – на 6 години и на 4 месеца. Самата Габриела каза пред „24 часа“, че издирва децата си, редно била да са при нея, защото не е осъдена. Според адвокатката й децата били взети с малка служебна бележка. Но пък още преди време родителите на Пейо искали да вземат по-голямото момче. Те упреквали 33-годишната жена, че не полага достатъчно грижи за детето.

В друго интервю, но за Нова тв адвокат Миглена Балджиева, която представлява Пейо Пеев по делото за бащинство разкри, че децата на Габриела са при майката на Пейо Пеев. Те й били предадени от полицаите веднага след задържането на двете жени.

В момента децата са настанени временно там, тепърва предстои съдът в едномесечен срок да каже кой ще отглежда децата, обясни магистрат. Водещ е интересът на децата.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни