Connect with us

България

ДПС: Персоналният състав на бъдещия кабинет е от значение за нас

Публикувана

на

Подкрепата на ДПС за евентуалното правителство на „Има такъв народ“ (ИТН) ще зависи от хората, които ще влязат в кабинета. Това се разбра от коментара на лидера на движението Мустафа Карадайъ след първата му среща по повод бъдещото управление с представители на партията на Слави Трифонов.

Повечето от идеите ни съвпадат, но имаме и различия, посочи Карадайъ. Като условие за подкрепата на движението, той посочи обичайното му искане – за възстановяване на нормалността в политиката, което според водача на ДПС минава през това парламентът да заеме мястото, отредено му от конституцията, а държавният апарат да не се използва като бухалка срещу гражданите и бизнеса.

Същинското условие Карадайъ посочи след това: „Персоналният състав на кабинета също за нас е от значение, като категорично заявихме, че ние няма да предлагаме и не държим и не искаме да предлагаме министри.“ И отново наблегна: „Но персоналният състав също е от значение.“

Разговорите между двете формации започнаха малко след 11 часа тази сутрин.

„Ще проведем такива срещи с всички политически сили, с изключение на ГЕРБ. Мисля, че няма нужда да обяснявам тази позиция, защото за нас винаги, а и не само за нас, а по принцип за партиите на протеста, основният противник винаги е бил ГЕРБ и моделът на управление, който установиха”, обяви депутатът от ИТН Виктория Василева, която участва в консултациите.

Към ДПС тя се обърна: „Бихме искали да представим нашите приоритети и идеи за управление на страната, и да чуем какво вие мислите за всичко това. Надяваме се на конструктивен и добронамерен диалог.”

Лидерът на движението Мустафа Карадайъ отбеляза, че в 46-ото Народно събрание е създадена добра среда, тъй като има основа за диалог. „Нашият призив е всички отговорни политически партии в Народното събрание да се възползваме от тази ситуация и да се опитаме да очертаем дневния ред на обществото, за да може на тази база да очертаем дневния ред на Народното събрание и на евентуално бъдещо управление на страната. Безспорно това нещо минава и през оценка на изминалите периоди“, допълни Карадайъ.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Advertisement

Facebook

Календар

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Advertisement