Connect with us

България

Добричкият кмет оспорва името на „Продължаваме промяната“

Публикувана

на

Любопитен казус се разиграва около „Продължаваме промяната“. Докато всички се чудят ще се регистрира ли формацията като партия, тя опитва да впише името си като търговска марка, но не успява. Причината – претенции върху названието има кметът на Добрич Йордан Йорданов. Девизът на предизборната му кампания за втория мандат през 2019 г. бе „Продължаваме промяната на Добрич“. Слоганът не е регистриран, но пък в Добрич са убедени, че морално и политически им принадлежи, след като са го измислили и ползвали.

По този повод в Патентното ведомство има заведени няколко документа. Миналия септември сегашният министър на иновациите и растежа Даниел Лорер подава заявление за марката, но насреща е входирано възражение. Йорданов прикрепя към оспорването и още един документ, съгласно патентните процедури  – т.нар. опозиция, която към момента е спряна, но може и да се възобнови. По-важният документ е възражението, той блокира искането на Лорер.

Така към момента то виси.  Успоредно е подадена заявка за регистриране на добричката марка. В крайна сметка казусът е  заплетен – не се знае „продължаващата промяна“ върху държавата ли ще се разпростре, посредством управляващата я формация, или ще се ограничи до Добрич.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Advertisement

Facebook

Календар

септември 2022
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Advertisement