Connect with us

Войната в Украйна

Дмитро Кулеба: Клането в Буча бе умишлено…

Публикувана

на

Клането в Буча бе умишлено.

Това обяви в Туитър украинският външен министър Дмитро Кулеба.

„Руснаците целят да елиминират колкото украинци могат повече. Трябва да ги спрем и да ги прогоним. Настоявам нови разрушителни санкции на Г-7 сега: наложете ембарго на петрола, газа и въглищата; затворете всички пристанища за руски плавателни съдове и стоки; изключете всички руски банки от SWIFT“.

В последваща публикация Кулеба, че „омразата на Русия спрямо украинците е отвъд всичко, което Европа е виждала след Втората световна война.

„Единственият начин да се спре това: помогнете на украинците да прогонят руснаците възможно най-скоро. Партньорите са наясно с нуждите ни. Такове, бойни летателни апарати, тежки системи за противовъздушна отбрана. Осигурете ги веднага!“.

По данни на властите към вечерта на 2 април около 280 от загиналите жители са открити погребани в масови гробове из Буча.

Министерството на отбраната и медии публикуваха множество видеа и снимки, на които се забелязват телата на десетки местни жители, разпръснати по улицете на града, някои от които са с вързани ръце зад гърба.

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни