Connect with us

България

Дежавю: Издирваният с червена бюлетина брат Галев почина в България

Публикувана

на

Единият от дупнишките братя Галеви Ангел Христов – Геле (54 г.) се е прибрал тайно в България, където е получил инфаркт и е починал, пише bTV.

Според медията Ангел Христов е умрял в дома си.

Ангел Христов с прякор Геле и Пламен Галев са бивши барети. Наричат се „братя“ без да имат кръвна връзка. Взводен командир на Галев и Христов е Алексей Петров. Двамата имат няколко общи фирми с Христофорос Аманатидис – Таки, който от своя страна е бивш съдружник на убития наскоро в Южна Африка Красимир Каменов – Къро. Имат бизнес в пътното строителство и с укриващият се в Дубай Васил Божков.

Братя Галеви избягаха от България, след като получиха присъди за участие в организирана престъпна за рекет. Двамата бяха обявени за международно издирване.

Все още не е ясно, как търсеният с червена бюлетина от Интерпол Ангел Христов Геле е минал границата, без да бъде арестуван. Според информация от източници на bTV, той се настанил в имението си в Ресилово, където е получил и инфаркт.

Галев и Христов напускат отряда на баретите със скандал в средата на 90-те. След това Пламен Галев става оперативен работник в ГДБОП, а Ангел Христов е назначен също като разузнавач в звеното на службата в Кюстендил.

Установяват в дупнишкото с. Ресилово, къде построяват въпросното имение.

През юли 2011 г. е признат за виновен за организиране на престъпна група от Софийския апелативен съд и е осъден на пет години затвор. Галев и Христов бяха осъдени като лидер и участник в престъпна група за рекет.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни