Connect with us

България

Десислава Радева на 50. Ето го живота й в снимки

Публикувана

на

Днес съпругата на президента Румен Радев – Десислава, ще отпразнува своя 50-годишен юбилей. Откакто е под светлините на прожекторите, първата дама не е отбелязвала официално рождените си дни, а възрастта си пазеше в дълбока тайна. Макар често да е в епицентъра на скандала, личният ѝ живот е пълен с мистерии и противоречия.

Десислава е родена на 9 юли 1969 г. в Бургас в семейството на Желяза и Кирил Генчеви. Родителите ѝ се развеждат, когато е ученичка, а майка ѝ се принуждава да работи на няколко места, за да я издържа. Първоначално Деси учи в езиковата гимназия в Бургас, но я изключват заради конфликт с учител по физическо, а после се мести в селско училище. Заради финансовите затруднения на семейството още като гимназистка Десислава започва да припечелва сама пари, като участва в модни ревюта.

На подобно събитие през 1987 г. среща за пръв път Румен Радев, който я кани на среща и танц след манекенската ѝ изява. Въпреки че е настоятелен и дори се запознава с майка ѝ, бъдещият президент избира изтребителите пред възможността за пламенна любов с Десислава.

През 1989 г. настоящата президентша пристига в София. Мечтата ѝ е да следва журналистка, но по нейни думи не я приемат, защото уж се искали публикации в „Работническо дело”, а тя и семейството ѝ нямали връзки. Решила да не следва и майка ѝ ѝ намерила работа в рибно-консервната фабрика „Славянка”. „Всичко ми миришеше на риба, животът ми миришеше на риба. Циганите ме учиха как да играя кючек. След много учене една циганка ми каза: „Нищо няма да стане от тебе“, призна неотдавна в свое тв интервю Радева.

Впоследствие записва да учи в Лесотехническия университет в София, но не го завършва, защото се мести в УНСС, специалност „Финанси и кредит“. Междувременно припечелва като сервитьорка и барманка в Студентски град, а през 1990 г. се среща на купон в общежитие със Слави Трифонов, на когото е дългогодишна секретарка. Именно той я отказал от идеята да емигрира в чужбина.
Преди да стане пиар на ВСС, работи като маркетинг експерт и за няколко чуждестранни компании.

По това време се запознава с настоящия депутат от БСП Георги Свиленски, с когото имат син Страхил, който следва в Америка. Развеждат се бързо. Кога и при какви обстоятелства среща и се влюбва повторно в Румен Радев, така и не стана ясно. Майката на Десислава към днешна дата живее в столицата, а баща ѝ Кирил, който навремето бил моряк и на кораба изпълнявал функциите на радист, е покойник от 13 години.

ДЕТСТВО МОЕ

Десислава в детската градина в родния Бургас.

МАМА

С майка си Желяза на детската площадка пред родния дом в бургаския квартал „Славейков“.

АРТИСТКА
Детската мечта на Деси била да стане актриса.

ПА ДЕ ДЬО

Като малка посещавала балетна школа.

СЛАВИ ТРИФОНОВ

През 1990 г. станала секретарка на Дългия. На снимката е вляво от Слави.

СТУДЕНТКА

Да следва в София, Деси идва през 1989 г., но завършва доста по-късно, защото сменя два университета.

ВСС

Като пиар на ВСС след авиошоуто, което организира през 2014 г. И тя има гащеризон като на Радев, с пагони, на които е извезано името ѝ.

РОМАНТИКА

Закъснял блус с Румен Радев, на когото отказала танц като ученичка.

АХ, МОРЕТО

Президентът и жена му успяват да намерят време за тайни бягства до морето.

СВАТБА

Танц на сватбата на техни подчинени от „Дондуков“ 2, на които кумуваха през миналата година.

СУЕТА

Откакто е първа дама, Десислава смени драстично визията си.

НА ЖИВОТНИТЕ С ЛЮБОВ

С Радев гледат котарак Чарли и куче от породата лабрадор в президентската вила „Калина“.

НА МЕГДАНА

От 8 години Десислава танцува народни танци в школата „Омайно биле“. На снимката показва уменията си на централния площад в Малта.

КУПОНДЖИЙКА

Първата дама е почитателка на твърдия рок, но често ходи и на пиано барове. На снимката позира с музикантите от „Акага“ след тяхно участие в столичния пиано бар „Синатра“.

НАСЛЕДНИК

Синът ѝ Страхил, който е плод на любовта ѝ с първия ѝ мъж – депутата от БСП Георги Свиленски.

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни