Connect with us

България

Депутатите се отказаха от изслушването на Борисов в НС

Публикувана

на

Депутатите се отказаха от изслушването на премиера в оставка Бойко Борисов. Това беше записано като първа точка в днешното заседание. Тя беше за изслушване на премиера в оставка Бойко Борисов за Плана за устойчивост и развитие.

След заседание на председателския съвет тази сутрин председателят на Народното събрание Ива Митева предложи тази точка да отпадне от дневния ред. Предложението беше гласувано в зала и одобрено.

Борисов беше опериран по спешност и се очаква днес да бъде изписан от болница. Така че първата точка за днес остана изслушването на министъра на финансите в оставка Кирил Ананиев за бюджета.

В началото на заседанието лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска законите, които е внесла левицата, да бъдат разгледани от депутатите.

„Законите, които сме внесли, са спешни и са ориентирани към мерки за хората, младите семейства и възрастните. Настояваме ако трябва и извънредни заседания да направят комисиите и да обсъдят нашите предложения, ако искате, ги отхвърлете, но да се гледат“, призова тя.

Председателят на парламента Ива Митева й отговори, че устни предложения не могат да се правят по този начин и е нужно да ги внесе писмено.

В декларация Мая Манолова поиска парламентът до края на април да преработи и внесе в Брюксел Националния план за възстановяване и устойчивост, по който България се очаква да получи 12 млрд. лв. Тя обвини Борисов, че е избягал от отговорност.

Очаква се да бъде изслушан финансовият министър Кирил Ананиев. Той отново ще се опита да представи доклад за финансовото състояние на държавата.

Facebook Comments Box
Advertisement

Facebook

Календар

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Advertisement