Connect with us

Икономика

Ден втори от визитата на Медведев: След провала с „Турски поток“, предлагаме всички видове туризъм

Публикувана

на

Има какво да предложим в културния, историческия и ако щете, религиозния туризъм, похвали се премиерът Борисов при откриването на основното събитие от втория ден на визитата на руския премиер Дмитрий Медведев – бизнес форум в областта на туризма.

„В условията на санкции и много напрежение в многополюсния вече свят, ние успяваме с колегата Дмитрий Медведев да поддържаме прагматични работни отношения. Не трябва да се делим като нация на русофили и русофоби, нека си гледаме нашите български интереси“, посочи той.

Въпреки трудните международни отношения, успяваме да запазим един добър тон помежду си, в 59 града имаме центрове за издаване на визи, за да се облекчат максимално туристите, заяви още Борисов. Обсъждаме пускането на ферибота между Бургас и Новоросийск, която ще позволи на хората да идват с автомобилите и да карат дори покъщнина, допълни той. За да удържим на конкуренцията на Гърция и на Турция, трябва да се изчисли как да се подпомогне браншът за организираните туристи. Неслучайно на нашите спортни бази се подготвят и руски спортисти, каза премиерът. Ще се постараем да сме по-гъвкави. При тази конкуренция туристът избира най-добрата дестинация, каза Борисов. Нашата балансирана външна политика дава до голяма степен и сигурността на туристите, защото поддържаме добри отношение с различни държави, посочи българският премиер. С полицейските служби работим много преди да започне сезонът, за да обезпечим тази сигурност, каза още премиерът Борисов.

Местата в залата са заети до последния стол и това означава, че туризмът между двете страни е на високо ниво, каза Дмитрий Медведев при откриването на форума. Искам да благодаря на премиера Борисов за топлия прием, посочи Медведев. За мен лично това не е първата визата в България, винаги идвам с огромно удоволствие, така беше преди 11 години, така е и сега. Няма да казвам баналностите колко са близки нашите народи и какви исторически отношения формират връзките между нашите хора. Това се знае и се разбира. Гостоприемството се корени в традициите – ако го нямаше, много от нашите туристи нямаше да са тук, посочи Медведев. Приветливостта е фирмен знак на българския туристически отрасъл, каза още Дмитрий Медведев.

Може би не знаете, че около 500 000 руски туристи идват в България всяка година, но значителна част от тези хора имат недвижими имоти на Черноморието – вероятно те са около 300 хиляди, каза Медведев. Тук климатът е отличен, има добри условия за почивка на разумна цена, защото това е важно за туризма, каза Медведев.

Българи също почиват в Русия, макар и да не са толкова много, каза Медведев. Много от присъстващите тук знаят, че и Русия има какво да предложи, както и традиционни места, където хората могат да получат незабравими впечатления, каза руският премиер.

Днес е вторият, последен ден от визита на Дмитрий Медведев в България. Вчера Медведев се срещна с премиера Бойко Борисов и с президента Румен Радев, а днес сутринта и с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни