Connect with us

България

Демокрацията, като начин за манипулация

Публикувана

на

Кристиян Шкварек
В древния свят хората запомнят Демокрацията като кратък и провален експеримент на малка част от средиземноморците. Векове след него философи и историци споменават този кратък и странен период с учудване как някому изобщо е хрумнало подобно нещо. Подобна изумителна глупост „всички да управляват“, „гражданите да са суверенът“.
Няколко века от сега историята ще се повтори и хората ще споменават и изучават днешния кратък период на глобална лудост, в който обществата за втори път, сега масово, експериментират с Демокрацията като форма на управление. Този път учудването ще е още по-голямо, тъй като щетите от този експеримент ще са много по-сериозни.
Цели народи, просъществували векове или хилядолетия преди това вече няма да ги има. Ще са били затрити или превърнати в малцинство в собствената си земя. Хора и култури, оцелели през всякакви други форми на управление, режими, катаклизми, чуми и войни, но затрити само за няколко поколения от Либералната Демокрация.
Бъдещи антрополози ще посещават малцинството етнически холандци някъде в предградията на Амстердам, за да се опитат да си дадат отговор на този въпрос. Ще търсят малкото останали етнически французи в планините на Оверн, за да ги питат какво си спомнят дядовците им от този период и защо са позволили да попаднат в хватката на политическа система, обрекла ги на гибел.
Надявам се, искрено се надявам, да не идват и в България да търсят тези отговори от едно бъдещо българско малцинство, позволило собственото си маргинализиране. Защото си е завързало само ръцете с белезниците, наречени „Либерална Демокрация“ и всички произхождащи от това институции – „върховенство на правото“, „равноправие пред закона“, „разделение на властите“, „свободни медии“, „независим НПО сектор“ и прочее свещени мантри на Либералния свят, чието поставяне дори само под въпрос поражда шок и удивление.
В неделя гласувайте за когото и да било, само да не е за партии, които искрено и неподправено се борят за гореизборените неща. Тези, които оконачателно ще ни оковат с белезниците на Либералната Демокрация, за да потънем и ние като народите на Запада с последната песен на европейския човек.

Facebook Comments Box
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Advertisement