Connect with us

България

Делото срещу Константин Каменаров пак отложено, шефът на БНТ е болен

Публикувана

на

Делото срещу шефът на БНТ Константин Каменаров беше отложено за пореден път. То трябваше да бъде разгледано днес от Софийски градски съд, но е постъпил болничен от Каменаров за периода 14-22 февруари. Генералният директор на обществената телевизия обаче държи да участва лично в процеса и затова разглеждането беше отложено за 13 март. Каменаров е осъден на първа инстанция от Софийски районен съд.

Той постанови присъда от година и три месеца затвор условно, както и глоба от 600 лева. Ако присъдата бъде потвърдена от градския съд, Каменаров ще трябва да напусне поста си в БНТ.Очакваше се градският съд да приключи делото още през януари. Тогава Каменаров за първи път се яви в съда, след като повече от година бавеше делото с аргумента, че има здравословни проблеми.

В края на 2018-а той беше осъден на глоба от 1000 лв. за забавянето на делото. Обвинението, по което Каменаров отиде на съд е за шофиране в нетрезво състояние рано сутринта на 23 юни 2016-а.Тогава е спрян за проверка от пътна полиция и е установено, че е шофирал с 1,6 промила алкохол в кръвта. Той твърди, че във въпросната вечер е изпил само едно уиски, след което приел от билката „златен корен“, която се разтваря в медицински спирт.

Каменаров отстоява тезата, че няма как едно уиски да даде такъв висок промил, а резултатът е заради билката.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни