Connect with us

България

ДАНС и американското разузнаване заловиха българин със стотици милиони евро от Венецуела

Публикувана

на

Българин с инициали Ц. Ц. е получил стотици милиони евро от Венецуела. Това е установило разследване на финансовото разузнаване на ДАНС и американското финансово разузнаване, съобщи „24 часа“.

Сигналът за получаването на пари от Венецуела е подаден от американците. Проверка на ДАНС в българските банки е установила доверителна сметка в малка банка с български собственици. По нея продължава да има движение.

Ц.Ц. е българин, който често пребивава в Оман.

Разследването ще бъде обсъдено на среща на премиера Бойко Борисов с американския посланик Ерик Рубин след днешното заседание на правителството.

vlastta.bg припомня, че венецуелският депутат Карлос Папарони разкри в Twitter, че пари от Венецуелската национална петролна компания „Петролеос де Венесуела“ са били изнесени в България.

„Петролеос де Венесуела иска да използва брокерска къща в България, за да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България!“, заяви депутатът в Twitter.

Депутатът Карлос Папарони не уточнява в Twitter с кои български институции е осъществен контакт за спиране на паричния трансфер. Според него става дума за „брокерска къща“.

Неофициално експерти коментираха, че много голяма сума пари няма как да бъде преведена през подобен вид финансова институция.

В неделя Министерство на външните работи съобщи, че няма постъпила информация от Венецуела за паричен трансфер към България.

 

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни