Connect with us

България

Данаил Кирилов ще е новият министър на правосъдието

Публикувана

на

Председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов е номинацията на Бойко Борисов за министър на правосъдието. 

„За правосъден министър ще предложа Дани Кирилов. Дали утре или в някой друг ден това ще бъде направено“, това заяви премиерът Бойко Борисов, след като подписа споразумение за подкрепа между ГЕРБ и „Обединени земеделци“. Данаил Кирилов е депутат от ГЕРБ и председател на правната комисия в парламента. Първата задача, която му поставям, че има едната грама от ЕК, че общинските съветници трябва да бъдат включени в антикорупционния закон“, каза Борисов.

Борисов призова и за „еднакъв аршин“ и „един и същи стандарт“ за всички, чиито имена попаднаха в журналистическите разследвания за покупка на имоти.  „Ние в ГЕРБ сме създали стандарти когато има такива скандали – дали е депутат, министър, зам.-министър – се подава оставка. Същото бих препоръчал и на замесените в тези скандали сега, но понеже има и хора от съдебната система и други институции, а те са много чувствителни, или да излязат в дълъг отпуск, докато други институции, различни от техните, направят проверките“, заяви министър-председателят. Той отказа да назове имена, но уточни, че говори и за хора в КПКОНПИ, и във ВКС, и във следствието.

 

„За мен това е голямо предизвикателство и благодаря за номинацията“, каза от своя страна Кирилов.

„Надявам се с общи усилия да постигнем много добри резултати. Основната ми дейност в първите месеци ще е свързана с мониторинговия механизъм. Министерството е тежко и има много задачи, които би следвало да се решат. Надявам се на приемственост. Ще работим по мерките, които са отбелязани в последния мониторингов доклад“, разкри приоритети си Данаил Кирилов.

vlastta.bg

 

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2019
ПВСЧПСН
« май  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930