Connect with us

България

Д-р Тренчев: За „задклавиатурни рамбовци“ и „трапезните революционери в България

Публикувана

на

„В огромната си част българинът спада към „трапезните революционери“. Особено боен става след 2-3 ракии. А сега младото поколение, интернет поколението – те са „задклавиатурни рамбовци“. Това коментира пред БНР д-р Константин Тренчев – почетен президент на КТ „Подкрепа“.

„Разликата е само в технологията, не в психологията. Това се обяснява с нашия невероятен индивидуализъм – основният проблем, който имаш, е личният, а другите да се оправят както могат. Хората не могат да се обединяват, а ако се обединят – те могат всичко. Българинът трябва да действа твърдо, отстоявайки своите права“, каза д-р Тренчев в интервю за предаването „Преди всички“.

Той подчерта, че хората все са недоволни и критикуват всекиго, но чакат някой друг да свърши работата. По думите му синдикалната дейност е трудна и неблагодарна.

Днес е десетият юбилеен конгрес на Конфедерацията на труда “Подкрепа”. Форумът съвпада с 30-годишнината от създаването на синдиката. На него д-р Константин Тренчев иска да припомни някои исторически факти:

„В момента има яростни антикомунисти, които преди това са били комунисти, били са мишки по времето на Тодор Живков. Сега са страшно яростни, белким ги забележат отнякъде и да ги сложат на хранилка. Ще кажа и неособено приятни неща за България, за демографията, за емиграцията, за социалния статус на българина, за Европа, която в своя либерален модел се проваля и може би единственото спасение е Европа на нациите. Ще кажа и нещо за света, който до такава степен се е напрегнал, че може да се унищожи в една война. Безотговорността е стигнала далеч напред“.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни