Connect with us

България

Цветанов „видя“ руска връзка в оставката си

Публикувана

на

Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже. Един депутат не може да бъде наказан, защото решението за излизане от парламента е лично волеизявление на народния представител. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с подадената от него оставка като депутат.

„Аз взех решението да напусна парламента. Когато се върнах от САЩ, разговаряхме с премиера час, час и нещо. И мисля, че това беше разумното решение, което трябваше да взема. Разумът надделя, а не емоцията“, каза Цветанов.

Той обаче категорично отхвърли идеята, че оставката е признаване на някаква вина, а я определи като „морален акт“. Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че никога не е облагодетелствал строителната фирма „Артекс“, докато е бил депутат в Народното събрание.

Цветанов обясни, че има два апартамента с два гаража в квартал „Изток“, като е направил замяна с въпросния апартамент с гараж, а разликата в квадратурата е била доплатена със 100 000 лв. В препродажбата на разменените апартаменти Цветанов не вижда нарушения, тъй като всичко е в съответствие със закона.

Той обясни, че след първите авансови плащания към „Артекс“, Симеон Велков е споделил пред него, че си търси жилище, защото очаквал второ дете. На свой ред Цветанов му разказал, че е в процес на сключване на сделка, защото разговорът се водил „много след като имах разговори с „Артекс“ и правехме авансовите плащания за първите 50 хил. лв. в края на 2017 г.“

„Цялата интрига, която се създаде, е в услуга на предстоящата европейска кампания – за всички тези, които са наши политически опоненти. Аз живея близо година, може би, в новото си жилище. Някой да беше говорил по тази тема? Но когато има подобно компроматно поведение и преекспониране на една тема, разбира се, че два месеца преди изборите няма как да обясниш, че два месеца опозицията ще се занимава само с това“, коментира Цветанов.

Той също така предположи, че в скандала може да се търси и „руска връзка“.

„Наблюдавам това, което излезе в онлайн изданията. Можеш да видиш наратив – какво се случва през всичките тези години, когато си наблюдавал тези събития“, заключи той.

„Aз съм почтен човек и това мога да го гарантирам с действията си“, добави още зам.-председателят на ГЕРБ.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2019
ПВСЧПСН
« май  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930