Connect with us

България

Ще бъде ли прекратена процедурата за покупка на нови бойни машини на пехотата

Публикувана

на

Прекратяване проекта за покупка на нови бойни машини за пехотата или нова актуализация на бюджета с решение на Народното събрание. Това са двата варианта за продължаване модернизацията на сухопътните сили, заяви председателят на парламентарната комисия по отбрана ген. Константин Попов.

Неофициално стана ясно, че достигналите до финала на конкурса две фирми – „Дженерал Дайнамикс“ и „Патрия“, са заложили цени над пределния таван, определен от Народното събрание, от 1,5 млрд. лева.

С тези средствата България планира да купи 150 машини за три батальонни бойни групи, доставка на системи и допълнително оборудване и обучение на личния състав.

Ген. Константин Попов – председател на Парламентарната комисия по отбрана: Тук решението е на Министерството на отбраната. Министерството на отбраната трябва много правилно, точно и ясно да прецени рисковете от това дали трябва модернизацията да бъде спряна, отложена или да дойде отново в Народното събрание и да поиска промяна на параметрите в проекта за инвестиционни разходи. Това е едно тежко решение, а аз разчитам, че, лягайки сериозно на военната експертиза, политическото ръководство ще вземе правилното решение и се надявам, че модернизацията ще продължи така, както сме го планирали.

Facebook Comments
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2021
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Advertisement