Connect with us

България

ЧСИ описва имуществото в къщата на Баневи, бизнесменът се жалва от ареста

Публикувана

на

Частни съдебни изпълнители пристигнаха пред къщата на Николай и Евгения Баневи в столичния кв. „Бояна“. На мястото има и полиция, а съдебните изпълнители влязоха в имота с помощта на ключар, съобщи Нова телевизия.

Стандартно изпълнително производство ни води тук. Бих искала да не давам детайли по отношение на взискателя. Не е това начинът. В това производство има няколко кредитора. Тоест имаме кредитор, който иска да бъде удовлетворен от продажбата на недвижимо имущество„, обясни Атанаска Петканова – помощник частен съдебен изпълнител.

След като ЧСИ влязоха в имота, те започнаха опис на имуществото.

Според адвоката на дружеството, което официално е собственик на описвания имот, той е бил възпрепятстван и не е имал достъп до всички материали по делото.

В същото време бизнесменът Николай Банев написа пост в социалната мрежа, в който се жалва от действията на блюстителите на реда.

Публикуваме го без редакторска намеса:

„Мили хора, жители на Бояна, идете и вижте как отново е дошла голяма група полицаи, заедно с частен съдия изпълнител, на ул. „Невена Коканова“8. Разпитайте защо. Защото отново вездесъщият Димитър Спасов(Митко каратиста) си „разиграва коня“, въздейства на полицията, изважда документи, уж от някакво дело в никому неизвестен съд, за някаква сума. Най-после няма ли да прекъснат тези морални и материални насилия, тези измислени претенции и най-после г-Гешев и лично министър-председателят няма да „вържат“ ръцете и ужасните действия на този „велик“ блюстител на реда в Република България?

Николай и Евгения Баневи са в ареста, след като Специализираната прокуратура ги обвини за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и за пране на пари, действала от 2005 година. Според разследващите те са изпрали близо 1 млрд. лева, което двамата нарекоха абсурд.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни