Connect with us

България

България гласува: 3.6 % е избирателната активност към 9 часа

Публикувана

на

Изборният ден започна нормално в 7 ч, съобщиха от ЦИК. В над 12 000 секции у нас гласуването ще продължи до 20 часа, а ако пред дадена избирателна секция има още желаещи – до 21 часа. За 240-те депутатски места в 48-ото НС се борят над 6600 кандидати.На предсрочния вот се явяват 23 партии и 6 коалиции.

В отделни секции има проблеми с машините, а на места не са се явили членове на комисиите.

До снощи в ЦИК постъпи информация само за 1 устройство, което не е проработило след инсталиране и бе дадено разрешение за гласуване с хартиени бюлетини. Отпечатани са почти 8 милиона бюлетини.

3,6 на сто е избирателната активност към 9 ч., съобщи Нова телевизия според данни на „Галъп“. При предишния вот към същия час тази агенция отчете 3,5%.  

1,6 на сто е избирателната активност към 8 часа, час след началото на парламентарните избори. Това съобщи Нова телевизия, позовайки се на данни на „Тренд“. На предишния вот същата агенция отчете 1,7 на сто активност към 8 часа сутринта.

Пет минути преди 8 часа Ахмед Доган гласува „за бъдещето на България“

Почетеният председател на ДПС Ахмед Доган беше сред първите, които упражниха правото си на глас тази сутрин. Това се случи малко преди 08:00 часа в столичното 52-ро училище „Цанко Церковски“.

Доган се справи бързо с машинното гласуване, а моментът беше уловен от фотографите в избирателната секция. „Гласувах за бъдещето на България“, написа той във Фейсбук малко след вота.

Попитан кои са евентуалните коалиционни партньори на ДПС, Доган отговори, че не знае отговорът на този въпрос. Той е отказал да отговори и на въпроса „чий е Донбас“, като е поискал да не му задават „такива въпроси“.

Точно в 9 часа Христо Иванов гласува за „смело реформаторско управление“

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов даде своя глас на парламентарните избори. Той отиде до избирателната секция в столичното в 93-о СУ „Александър Теодоров-Балан“ точно в 09:00 часа.

„На страната ѝ трябва управление, но не какво да е, а истинско, смело, реформаторско управление, което може да се справи с предизвикателствата, пред които сме изправени, и да направи скок в развитието на страната“, каза той пред журналисти.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни