Connect with us

Туризъм

Българин издъхна в самолет след екскурзия в Египет

Публикувана

на

Български турист почина на борда на самолет на път за България, след екскурзия в Египет. Пътуването било организирано от туристическа фирма, а някои от пътниците са на мнение, че причината е хранително натравяне в хотела, съобщи „България он ЕР“.

На 17 ноември Александрина Панайотова и група българи заминават на екскурзия в Египет, организирана от български туроператор. Първите 7 дни всички нощували в хотел в Хургада, където според Александрина храната била ужасна. И повечето от туристите се хранели извън хотела. Когато всички се преместили в хотела в Кайро на един от възрастните пътници му прилошало, а лекарите му казали, че имал хранително натравяне.

Мъжът бил стабилизиран от лекарите и качен на борда на самолета за България, но след един час във въздуха се почувствал зле и починал.

“Вследствие на натравянето мъжът беше вдигнал кръвно. Синът му, който го придружаваше, каза: Просто се надяваме да кацнем живи в София”, обяснява Панайотова.

От „Гранична полиция“ заявиха, че българският турист, който е на около 65-годишна възраст, е починал от естествена смърт и че прокуратурата разследва случая. A oт туристическата агенция коментираха, че не са получавали оплаквания във връзка с храната в хотела.

Министерството на туризма съобщи, че проверява туроператорите, организирали екскурзия до Египет. Във връзка с публикации в медиите, ведомството започна действия за установяване на статута на фирмата, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Спешна проверка в Националния туристически регистър (НТР) показва, че дружество „Абакс“ и фирма „Posoka.com“ имат валидна застраховка „Отговорност на туроператорa“.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни