Connect with us

Бизнес

България в челните редици: За една година регистрирани 12 чисто нови коли „Ролс Ройс“

Публикувана

на

Продажбите на луксозни автомобили в България продължават да държат близо 10% от всички доставки на нови коли, като през миналата година са регистрирани 4191 бройки. По традиция сред тях има и много скъпи модели, включително такива, които не са официално представени в България. По данни на „Пътна полиция“ през миналата година са регистрирани 12 чисто нови автомобила „Ролс-Ройс“ и два употребявани. За сравнение, през 2018 беше отчетена само една регистрация на нова такава кола.

„Ролс-Ройс“ за първи път участва със свой щанд на софийския автосалон, където също беше представен „Кулинан“. В допълнение, преди малко повече от година в София беше открит официален сервиз на луксозната британска марка. Иначе към 1 януари 2020 г. в България има официално регистрирани 267 ролс-ройса. Поглед към статистиката на „Пътна полиция“ показва, че суперлуксозният автопарк в България се е обогатил с 5 чисто нови и 14 употребявани коли „Ферари“ и в страната те вече са 392.

 

Притежаваните от българи модели на „Ламборгини“ са се увеличили с 22 тази година, като пет са чисто нови, а общият им брой става 277. В „Пътна полиция“ са регистрирани и 45 коли на „Бентли“, като 3 са нови. По пътищата на България са се появили също пет чисто нови „Астън Мартин“ и два нови макларъна, но данни за общата бройка на тези две марки няма. С 39 бройки се е увеличило присъствието на хитовите електромобили „Тесла“ и регистрираните в „Пътна полиция“ са вече 109. Любопитното е, че нито една от изброените дотук марки няма официално представителство в България и те стигат до пазара през автокъщи или се купуват от чужбина.

 

БМВ, „Ауди“ и „Мерцедес“ са най-продавани при луксозните

 

Иначе както вече стана дума през миналата година, в страната са продадени 4026 леки и лекотоварни превозни средства от луксозни марки. Обхващат се е лекотоварните, тъй като част от луксозните кросоувъри все още минават за такива, тъй като имат N1 сертификат.

 

Според данните на „Пътна полиция“ най-популярната луксозна марка остава БМВ с 1276 доставки. Следват „Мерцедес“ с 914 и „Ауди“ със 714. Към купените луксозни автомобили може да причислим още 335 „Ленд Роувър“, 290 „Волво“, 165 „Инфинити“, 161 „Лексус“, 112 „Порше“ и 71 „Ягуар“.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

Advertisement