Connect with us

Свят

Българи са блокирани на летище във Великобритания, сред тях малки деца и бебе

Публикувана

на

280 души бяха блокирани на летище Лутън във Великобритания. Сред тях има и българи. Потърпевшите вече цяло денонощие търсят начин да се приберат в България. Сред блокираните има много деца включително и малко бебе.

Проблемите им започнали в неделя. Те се чекирали и се качили на самолета. В продължение на три часа останали на борда, но така и не излетели. След като започнали да усещат миризма на гориво, пътниците били свалени от самолета. От авиокомпанията им обещали престой в хотел, но много от тях не успели да намерят въпросните резервации.

“На борда има много малко бебенце, много деца, много възрастни хора. Те няма как да се справят с тези системи – да си влязат в имейла, да направят потвърждение на компенсацията. Има проблем с двигател или нещо по системата на самолета. Никой от компанията не се свърза с нас, не ни упъти и не ни насочи какви са стъпките, какво трябва да се случи. Сега разбрахме, че полетът е отменен отново. А през останалото време летят други полети за България – до Бургас, до София. Вече стоим повече от 24 часа на летището” Това разказа Иван, който е един от блокираните пътници.

Авиокомпанията е потърсена за коментар от телевизията, но с нея не е осъществен контакт.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни