Connect with us

България

БСП сбира елита на конгрес в НДК

Публикувана

на

БСП ще проведе днес четвъртото заседание на 49-ия Конгрес на партията. Мащабното събитие започва в 10 часа в зала 3 на НДК. Очаква се да присъстват 2000 души, от които 800 делегати, представители на дипломатическия корпус, на синдикални организации, на работодателски организации, коалиционни партньори. За събитието са акредитирани над 100 журналисти от страната и чужбина.

Този път не се задават сериозни атаки на вътрешната опозиция срещу лидера Корнелия Нинова. Очаква се в 10.30 часа тя да представи доклад, озаглавен „България и Европа днес, визия за утрешния ден, задачите на БСП“.
Веднага след това започва централното политическо събитие – обсъждане и приемане на проекта „Визия за България“ в окончателен вариант. Той ще бъде разгледан в няколко отделни раздела – демография, здраве, образование и култура.

По темите икономика и местна власт ще говори бившият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, а за международна политика и отбрана – зам.-председателят на БСП Деница Златева и зам.-председателят на парламентарната комисия по отбрана Николай Цонков.

Отчетът за дейността на членовете на Европейския парламент, избрани с листата на Коалиция за България, ще бъде направен лично от лидера на ПЕС и дългогодишен председател на БСП Сергей Станишев. За финал е оставено приемане на предизборна платформа за участието на партията в евроизборите. Там думата ще има Валери Жаблянов.

Дневният ред не предполага директни дискусии по горещата медийна тема за подредбата на кандидат-депутатските листи, но изказвания в тази посока не са напълно изключени. Въпреки това очакванията са днес томахавките да бъдат заровени в името на успешно представяне на предстоящия евровот.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни