Connect with us

България

Борисов за разпита: Имало заплаха срещу свидетел „за това, че ще го ям“(Видео)

Публикувана

на

Призовката за разпит на Бойко Борисов провокира протест пред сградата на ГД „Национална полиция“ в София.

Борисов влезе в сградата на ГД „Национална полиция“, придружен от адвокат Менко Менков, и излезе след около един час. По думите му – разпитът е преминал по три сигнала от периода 2009-2013, всички от които били „за това, че някой нещо чул“.

Борисов отказа да коментира други детайли по съдържанието на сигналите, но потвърди, че един от тях е за заплаха срещу свидетел „за това, че ще го ям“.

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е давал сведения в полицията по три сигнала. Това обяви самият той на излизане от сградата на националната полиция, където престоя 45 минути днес. По думите му отношението в полицията към него е било изключително професионално. „И по трите сигнала, по които давах сведения, всичките са за, че някой нещо чул. Че някой, когато нещо правил крос, нещо говорил. Това са от 2009 до 2012 г.“, каза той, без да даде никакви подробности.

Борисов се спря съвсем за кратко при чакащите го журналисти след разпита. „Казвам няколко думи, за да имате кадри“, обясни той великодушно. „Започвам с ЦИК, която в желанието си нещо да ме унижава, вчера ме остави като депутат. Само че, като депутат не могат да ме викнат тук, затова посред нощ си смениха решението“, каза той.

Новоизбрани и бивши депутати от ГЕРБ, заедно със симпатизанти на партията, се събраха пред полицейската сграда, като скандараха „Бойко, Бойко“, „Долу Радев, долу ДС агента Рашков“, „Рублев вън“ и др.

Герберите се организираха в социалните мрежи в сряда да подкрепят призования за 10 ч. днес Борисов.

Борисов се появи 10 минути преди часа на разпита си. Той дойде с адвокат – Менко Менков, който преди време защитаваше и тогавашната дясна ръка на Борисов Цветан Цветанов.

Хората ГЕРБ посрещната лидера си с викове „Бойко!“ и аплодисменти. Някои бяха облечени с тениска с неговия образ.

На влизане в сградата на полицията, Борисов се окъпа в любовта на събралите се, но не пророни и дума. В рехавата тълпа бяха остриетата на партията – Младен Маринов, който бе отстранен като вътрешен министър заради подозрения за връзки с Делян Пеевски, Спас Гърневски, лидерът на младежката организация на партията Георг Георгиев. На място, редом до Георгиев, беше и ММА боецът Станислав Недков – Стъки, също редовен протестиращ от името на ГЕРБ.

„Не съм член на ГЕРБ, но ще бъда пред ГД Национална полиция в подкрепа на гражданина Бойко Борисов“, пише Стъки в анонса си по този повод.

Самият той беше викан на разпит в полицията в края на юни, след като нахлу в сградата на Министерството на младежта и спорта заедно с група ММА-бойци. Недков и федерацията му са сред получателите на значителни суми от бюджета на спортното министерство – вкл. близо 150 000 лв. по линия на Националната програма за младежки дейности, която се захранва със средства от приходите от хазарт.

 

 

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни