Connect with us

COVID-19

Борисов: Винаги съм уважавал адвокатите. Изнендан съм, че сте обидени

Публикувана

на

„Винаги съм уважавал адвокатите и адвокатската общност. За мен е безспорно, че адвокатите сте неделима част от правовата държава. И съм изненадан, че определени Ваши колеги са се почувствали обидени – моята цел е да спасим държавата в това трудно за всички ни време“. Това е заявил премиерът Бойко Борисов на среща с председателя на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова.

Тя идва в първия работен ден след като попитан за възможностите да се помогне на свободните професии, като адвокатската, в кризата, Борисов заяви: „Айде бе! Сега и на адвокатите ли ще трябва да даваме пари!? Нямат ли пари адвокатите?“.

Преди това пък коментар на финансовия министър Владислав Горанов, макар и не насочен към професията, накара много нейни представителите да се засегнат от определението „маргинали“.

На срещата си с Борисов Ралица Негенцова му е представила предложенията на адвокатурата за промени в закона за извънредното положение, които отдавна бяха изпратени и на правителството, и на Народното събрание. Нито от съобщението на Министерския съвет, нито от това на ВАдС обаче става ясно дали премиерът е поел конкретен ангажимент за мерките, предлагани от адвокатурата.

В информациите за срещата се посочва, че премиерът е отбелязал, че е наясно, че в тази трудна за всички ситуация, при ограничение в дейността на нотариуси, съдебни изпълнители и различни институции, дейността на адвокатите също е силно затруднена. „Заради пандемията масово, не само у нас, но и по целия свят, има икономически загуби и щети“, е казал Борисов.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2020
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Advertisement