Connect with us

България

Борисов в Добрич: Прекрасен край! Продължавай кмете…

Публикувана

на

След като по-рано през деня посети Исперих и Разград, премиерът Бойко Борисов продължи с обиколката из страната. Той се отби и до Добрич, където на входа на града бе посрещнат от градоначалника Йордан Йорданов. Заедно с него бе и социалният министър Деница Сачева, която е и областен координатор на ГЕРБ за региона.

Кметът показа нов булевард, който преди 3 години бил в лошо състояние, но със средствата от държавата е ремонтиран, със пешеходна зона, която стига до входа на града. Завършен бил и водния цикъл на Добрич, като с 1,6 млн.кубика вода се захранвал града, а загубите са намалели. Пречиствателната станция пък изцяло била рехабилитирана.

Борисов пък изтъкна,че това пък ще доведе до двойно по-малко сметки. Кметът поясни, че в момента се ремонтира бул. „Добричка епопея“, което включва мостови съоръжения, пешеходни пътеки и зони. Коментира, че резултатите са вече видими, особено по кварталите – нови улици и тротоари, детски съоръжения и площадки.

Премиерът попита дали има санирани училища и градини, а кметът отвърна че са санирани 3 школа- едни от най-добрите в града и продължават с останалата образователна инфраструктура. Сачева поясни на свой ред поясни, че 18 млн. лева е дала държавата по 60/40 за района на Добрич и с това са запазени 8000 работни места.

„За нас е важна подкрепата на изпълнителната власт“, каза още кметът и благодари за последните средства от 1,4 млн. лева, като една част са за подобряване на инфраструктурата на индустриалната зона, така че бизнесът да се развива.

„Като направим магистрала „Хемус“, няма да се чувствате така отдалечени от столицата и други градове. Прекрасен край. Продължавай кмете“, каза Борисов.

Напомни, че преди 3 години пътят до Добрич бил в ями, след това отпуснали пари, заедно със средствата за водния цикъл. Борисов изтъкна, че помагат и със знаковите булеварди в града и санирането на градините и училищата.

vlastta.bg

Facebook Comments
Advertisement

Facebook

Календар

март 2021
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Advertisement